nieuws

Fraser: collectief Feyenoord voorbeeld voor Vitesse

Henk Fraser klaagt als trainer van Vitesse niet over de spelers die hij tot zijn beschikking heeft, maar hij geeft toe moeite te hebben met het smeden van een collectief. De voormalig speler van Feyenoord kijkt wat dat betreft met bewondering naar zijn oude club. "Feyenoord is een team en dat maakt ze sterk."
"Ik ben daar ook naar op zoek bij Vitesse. Wij hebben heel veel individuele kwaliteiten en zouden veel beter kunnen als we er een team van kunnen maken. Ik had verwacht dat ik dat sneller voor elkaar had kunnen krijgen", zegt Fraser. "Gio heeft in het begin van het seizoen gekozen om vanuit een goede en gesloten organisatie te voetballen. Daar ligt ook de kracht."
Fraser werd onder andere in 1993 kampioen met Feyenoord. "We waren een vriendenploeg, maar we konden elkaar ook corrigeren. Dat was een grote winst. Nu mis ik dat bij Vitesse. Het zijn wel vrienden en het is een leuke groep, maar je merkt dat ze bang zijn om elkaar te corrigeren", aldus Fraser in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.
Bekijk in de bijgesloten video de uitzending van FC Rijnmond met Frank Vijg, Emile Schelvis en Henk Fraser terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl