nieuws

Forse overlast door werk aan spoor bij Rotterdam

Treinreizigers moeten in december en januari rekening houden met vertraging door de aangekondigde werkzaamheden tussen stations Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen. Dat maakte ProRail maandag bekend.
De spoorbeheerder noemt de gevolgen voor het treinverkeer 'zeer ingrijpend'. ''Afhankelijk van het moment waarop mensen reizen, rijden er geen of minder treinen en worden er bussen ingezet'', aldus ProRail.
Op werkdagen loopt de extra reistijd op tot een half uur, in de weekenden bedraagt de extra tijd zelfs een uur. Er rijden in die weekenden alleen bussen.
De overlast wordt veroorzaakt door het werk in de Willemsspoortunnel. Daar worden het spoor en de bovenleiding vernieuwd. Dagelijks rijden zo'n vierhonderd treinen over het traject. Het spoor is daardoor sneller dan gebruikelijk toe aan vervanging.
De werkzaamheden vinden plaats tussen 3 en 18 december en tussen 7 en 22 januari.
Treinreizigers krijgen het advies om voor vertrek de routeplanners te bekijken. Zij moeten ook rekening houden met het feit dat op 11 december een nieuwe dienstregeling ingaat. Daardoor kunnen treinen op andere tijdstippen vertrekken dan voorheen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl