nieuws

Politie op getuigenjacht in treinen bij Maassluis

De politie haalt alles uit de kast om duidelijkheid te krijgen over het lot van de 20-jarige Maassluizer Chi Yin 'John' Luong. Zijn lichaam werd vorige week maandag gevonden bij treinstation Maassluis-West, maar over zijn dood bestaat nog veel onduidelijkheid.
De recherche stapte zondagavond zelf op de trein in de hoop passagiers te vinden die meer weten. De politiemensen deelden flyers uit en spraken met reizigers tussen de stations Schiedam-Centrum en station Maassluis-West. Dat leverde drie tips op.
Volgens de politie is John kort voor zijn dood afgezet bij treinstation Den Haag CS. Hij stapte rond 00.37 uur in Schiedam Centrum over op de trein richting Hoek van Holland Haven. Maassluis-West was vermoedelijk zijn eindbestemming.

Geen camera's

Daar begint het mysterie, want op het treinstation hangen geen camera's. Daardoor is onduidelijk wat er gebeurde tussen het moment waarop John uit de trein stapte en de volgende ochtend, maandag 21 november. Toen ontdekte een machinist zijn lichaam.
Zeker is wel dat John om het leven kwam door een ernstige hoofdwond. Maar of hij die opliep door een ongeluk of een misdrijf is nog onduidelijk. Zeker twintig rechercheurs proberen te achterhalen wat de Maassluizenaar is overkomen.
Opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zet komende donderdag alle informatie nog eens op een rijtje. Het programma wordt om 17.20 uur uitgezonden op TV Rijnmond en daarna ieder uur herhaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl