nieuws

Hertzberger wil zich terugknokken in Oranje

Jeroen Hertzberger hield lang zijn kaken stijf op elkaar, maar zondag heeft de hockeyer van Rotterdam voor de eerste keer gereageerd op zijn afvallen bij Oranje. "Ik vind leeftijd helemaal niet zo belangrijk, want ik heb nog nooit blessures gehad," aldus Hertzberger.
De 30-jarige Hertzberger kreeg deze week van Max Caldas te horen dat hij voorlopig niet meer wordt opgeroepen voor het Nederlands team. De bondscoach kiest voor spelers waar nog rek in zit. "Ik kan er niet zoveel mee. In mijn hele loopbaan heb ik nog nooit een wedstrijd gemist door een blessure. Ik zit fysiek goed in elkaar, want daar besteed ik veel aandacht aan. Je moet kijken naar het niveau van iemand."
Hertzberger speelde 196 interlands en scoorde daarin 89 keer. Hij hoopt terug te keren in Oranje en houdt zich daarom op de vlakte. Zijn ploeggenoot Oliver Polkamp doet dat zeker niet. "Ik vind het echt van de gekke. Als er vijf beteren zijn of hij aan het elastiek hangt moet je hem er zeker uitgooien, maar Jeroen hoort absoluut bij de 25 beste spelers van Nederland. Waarom hebben we het over een traject van vier jaar tot de Olympische Spelen van Tokyo? Over twee jaar hebben we een wereldkampioenschap en volgend jaar een Europees kampioenschap in eigen land."
Dit jaar presteert Hertzberger uitstekend in de hoofdklasse. Met zestien treffers is hij met afstand topscorer van de competitie en Rotterdam staat op de derde plaats. Zondag scoorde de aanvaller in het met 4-1 gewonnen duel tegen HGC weer twee keer. "Ik ga in de winterstop met een persoonlijke trainer aan de slag om ervoor te zorgen dat ik er volgend jaar weer zestien maak. Ik ga niet bedanken, zolang ik het gevoel heb dat ik bij de beste spitsen van Nederland hoor. Ik doe niets liever dan het shirt van Oranje aantrekken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl