nieuws

Tennisser Robin Haase moet getuigen tegen oud-trainer Mark de J

Huis van zakenman Koen Everink in Bilthoven
Huis van zakenman Koen Everink in Bilthoven
Tennisser Robin Haase is opgeroepen als getuige in de rechtszaak tegen Mark de J. uit Rotterdam. De voormalig tenniscoach staat terecht voor de moord op zakenman Koen Everink. De Rotterdammer blijft voorlopig vastzitten.
Koen Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Justitie verdenkt De J. van moord, omdat hij een gokschuld had bij de zakenman. Zijn advocaat hoopt met hulp van Haase meer licht te werpen op de gokverslaving van De J.
De J. ontkent iets met de moord te maken te hebben. Hij geeft toe dat hij op de dag van de moord bij Everink thuis is geweest. Maar hij zou daarna zijn ontvoerd door vier mannen. Die zouden ook verantwoordelijk zijn voor de dood van de zakenman. Justitie gelooft daar niets van.
De rechtbank bepaalde maandag dat De J. voorlopig blijft vastzitten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen hem. Volgens de rechter zijn de verdenkingen tegen de Rotterdamse zakenman zo zwaar, dat zijn voorarrest niet wordt opgeheven of geschorst, in ieder geval niet voor de volgende zitting eind januari.