SPARTA

Podcast Sparta: 'Ik heb geaccepteerd dat je af en toe degradeert'

Podcast sparta
Podcast sparta © Rijnmond
Sparta heeft een wisselende week achter de rug met een pijnlijke nederlaag bij Fortuna Sittard (3-0) en de over de streep getrokken 0-1 bij Vitesse. Bij Anton Slotboom en Ruud van Os overheerst een goed gevoel doordat de wedstrijd in Arnhem korter geleden is.
"Het was een gemoedelijke wedstrijd met uiteindelijk een goed resultaat voor Sparta", zegt van Os. Slotboom keek tandenbijtend naar de 6 minuten en 14 seconden die Sparta nog tegen Vitesse moest spelen. "De media namen de voorbereiding van Vitesse nog al serieus, waardoor ik het gevoel had dat zij heel fel zouden gaan spelen. Dit viel uiteindelijk best mee. Ze gingen zelfs de bal terugleggen op de eigen keeper."

'Rol geaccepteerd'

Sparta staat nu op de zestiende plaats in de eredivisie. Die plek geeft toegang tot de nacompetitie, waarin gestreden wordt tegen degradatie. Van Os vindt dat Sparta-supporters moeten accepteren dat dit een plek is waar de club hoort. "Je speelt in feite met zeventien clubs in het rechterrijtje, dus soms kom je in de eredivisie en de volgende keer ga je er weer uit. Die enorme pijn van degraderen ken ik niet, omdat ik heb geaccepteerd dat dat af en toe gebeurt."
Slotboom is het er niet mee eens. "Het klinkt nu alsof je je moet schikken in je lot. De ambitie van trainer Henk Fraser was om steviger als club te worden, maar iedereen heeft nu ruzie bij Sparta. In het hoofdgebouw wordt er niet een meer met elkaar gepraat." Van Os reageert fel op deze uitspraak. "Wie heeft er dan ruzie met elkaar? De trainer en directeur Gerard Nijkamp komen niet bij elkaar op visite, maar dat betekent niet dat ze niet met elkaar praten."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.