nieuws

Nieuw bewijs tegen Rotterdamse tenniscoach

Justitie vindt nieuwe bewijzen tegen Rotterdamse tenniscoach
Justitie vindt nieuwe bewijzen tegen Rotterdamse tenniscoach
Rotterdammer Mark de J. zou voorafgaand aan de moord op zakenman Koen Everink een vuurwapen hebben willen regelen. Ook ziet het er naar uit dat de voormalig tenniscoach op internet heeft gezocht naar zoektermen als 'fatale messteek', zo blijkt uit nieuw bewijs van justitie tegen De J.
Eerder was al een bloedspoor van Everink gevonden in de auto van de Rotterdammer. Ook zouden de DNA-sporen op het mes waarmee Everink werd gedood naar De J. wijzen, zegt het Openbaar Ministerie.

Zoektermen iPad


Nu komt daar nog een getuige bij met wie Mark de J. volgens justitie heeft gesproken over het regelen van een vuurwapen met demper. Op zijn iPad waren zoektermen ingetikt als 'fatale messteek' en 'plaats hart in lichaam'.
Miljonair Koen Everink werd begin maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Zijn mobiele telefoon en peperdure horloge waren gestolen. Het horloge is gevonden in het huis van de zus van Mark de J.
Al snel bleek dat Mark de J. een flinke gokschuld had bij de zakenman. Die zou volgens justitie op het moment van de moord moeten worden terugbetaald.

Ontvoering


De J. ontkent iets met de moord te maken te hebben. Hij geeft toe dat hij op de dag van de moord bij Everink thuis is geweest. Maar hij zou daarna zijn ontvoerd door vier mannen die hem eerder hadden bedreigd. De mannen zouden ook verantwoordelijk zijn voor de dood van de zakenman.
Justitie gelooft daar niets van. Er zijn geen getuigen gevonden die de ontvoering kunnen bevestigen. Ook ontbreken camerabeelden. Verder heeft De J. nooit met iemand gesproken over de bedreigingen aan zijn adres, zegt justitie.

Voorlopige vrijlating


De verdediging van De J. pleitte maandag voor voorlopige vrijlating. Maar de rechter oordeelde dat de verdenkingen tegen Mark de J. zwaar genoeg om hem vast te houden tot de volgende zitting, eind januari.
De rechter honoreerde wel het verzoek van de verdediging om tennisser Robin Haase op te roepen als getuige. Hij moet meer licht werpen op de mogelijke bedreigingen aan het adres van De J. en de gokverslaving van de ex-tenniscoach.