nieuws

Aboutaleb naar Mexico voor klimaattop

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam
Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb gaat tijdens een tweejaarlijkse internationale klimaattop pleiten voor meer samenwerking tussen steden. Volgens hem kunnen steden meer van elkaar leren in het omgaan met extreem weer.
Tijdens de zogeheten C-40 top later deze week komen vertegenwoordigers van 86 grote steden bij elkaar in Mexico Stad. Ze delen ervaringen met de bescherming van steden tegen klimaatverandering.
Aboutaleb: "Feit is dat 70% van de C40-steden op dit moment te maken heeft met overstromingen, of juist extreme droogte en hitte. Dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid, leefbaarheid en economie en vraagt dus om directe maatregelen om onze steden en inwoners tijdig te beschermen."

Koploperspositie

Als het aan Aboutaleb ligt, trekken de steden meer geld uit voor het delen van ervaring en expertise. Dat geld verdienst zich terug, denkt de burgemeester. "In het geval van Rotterdam biedt onze koploperspositie ook nog kansen voor het bedrijfsleven."
Tijdens een soortgelijke top vorig jaar in Parijs viel Rotterdam in de prijzen. De stad kreeg de C40 Cities Award voor de manier waarop Rotterdam zich voorbereidt op klimaatverandering.