nieuws

FC Dordrecht ook niet langs Jong Ajax

FC Dordrecht heeft maandag de zevende opeenvolgende nederlaag geleden. Aan de Krommedijk ging de ploeg van trainer Gérard de Nooijer onderuit tegen Jong Ajax: 0-2. Namens de Amsterdammers waren Abdelhak Nouri en Pelle Clement trefzeker. Door het verlies blijft Dordt voorlaatste in de Jupiler League.
Het was Jong Ajax dat het initiatief namen in Dordrecht. Dat leidde in de beginfase tot een aantal doelpogingen van de bezoekers uit Amsterdam, maar keeper Tim Coremans raakte daar niet van in de war. Onder andere Václav Cerný nam zonder succes het doel van de Schapenkoppen onder vuur.
De thuisploeg kwam er niet aan te pas tegen de Amsterdammers. Op slag van rust werd Dordrecht voor het eerst gevaarlijk en dat leverde direct een grote kans op. Het schot van Michael Chacon ging over Ajax-doelman Tim Krul heen, maar belandde op de lat.
In de extra tijd van de eerste helft was het wel raak voor de gasten. Coremans verwerkte een matige terugspeelbal van Ricky van Haaren niet goed, waarna de bal terecht kwam bij Abdelhak Nouri, die vanaf bijna twintig meter op fraaie wijze raak schoot: 0-1.

Na de thee kwam FC Dordrecht iets beter voor de dag in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. Veel kansen werden echter niet gecreëerd in het tweede bedrijf. Joël Thomas had na ruim een uur spelen een goede actie in huis. Na goed wegdraaien schoot de Fransman echter in de handen van Krul.
Lange tijd viel er weinig te beleven voor de bijna 1500 aanwezige toeschouwers. Een kwartier voor tijd gooide Jong Ajax dan ook uit het niets de wedstrijd in het slot. De bal kwam voor de voeten van aanvoerder Pelle Clement, die vervolgens het net liet bollen: 0-2.

In de slotfase voorkwam Coremans erger voor de Dordtenaren. Sterk handelend optreden van de sluitpost zorgden ervoor dat onder andere invaller Anwar El Ghazi uit Barendrecht niet wist te scoren. Aan de andere kant probeerde Van Haaren het nog van afstand, maar ook hij trof geen doel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl