nieuws

Theatersoap Café de Kapenees wordt rete-spannend

Een Rotterdamse volkswijk wordt opgeknapt; er komen nieuwe jonge bewoners die huizen kopen in een hippe buurt. Het lief en leed van een wijk in verandering komt allemaal samen in "Café De Kapenees", een theatersoap van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla.
Vanaf volgende week staat het stuk met hoofdrolspelers Loes Schnepper en Paul van Soest 11 keer op de planken in De Kantine Theater Walhalla. In maart gaat het op tournee door verschillende Rotterdamse wijken.
"Café De Kapenees" speelt in Katendecht maar het staat ook voor andere Rotterdamse wijken die een verandering doormaken. Juist in de week van het woonreferendum is de soap erg actueel.

Hippe wijk


Rachel van Olm van Theater Walhalla: "Het stuk is gebaseerd op het gegeven dat het mooie van Rotterdam gewoon wordt afgebroken. En dat gebeurt dan omdat opeens wordt bepaald dat iets een hippe wijk is. Kijk, met Katendrecht gaat het de goede kant op maar er komen nu ook de lijkenpikkers, projectontwikkelaars die ineens zien dat er hier snel geld te verdienen is."

Hongerig


Stefan van Hees van het Rotterdams Wijktheater: "Het gaat over een café op Katendrecht dat nog een echt authentiek Katendrechts café is. Maar het staat onder druk omdat een projectontwikkelaar hongerig kijkt naar dat leuke pandje en dat wil opeisen."
Rachel van Olm: "Hoe het afloopt dat ga ik niet vertellen maar het wordt rete-spannend."