CULTUUR

Wie durft? Flakkees Fort uit 1811 opgeknapt: ondernemer moet er iets leuks van maken

Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat
Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat © Ronald van Oudheusden
De renovatie van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat op Goeree-Overflakkee nadert zijn voltooiing. "We hebben de plek in orde gemaakt. De volgende stap is een exploitant die het beleefbaar wil maken", zegt projectleider Martijn Lambert.
Het was jarenlang een bende op het terrein van het fort. Overal stonden illegale caravans en door de begroeiing zag je amper nog dat er een Rijksmonument, gesticht door Napoleon, uit 1811 ligt. Het enorme complex werd uiteindelijk door de gemeente opgekocht, waarna de renovatie begon.

Creatief persoon

De gemeente ontvangt van de provincie sinds 2018 subsidie voor het opknappen van Fort Prins Frederik. Het eerste deel, de torens, is klaar, maar er is met name binnen in het pand nog werk aan de winkel. Daarvoor is de hulp van een ondernemer nodig: "We zoeken iemand die creatief is. Daarnaast willen we dat hier toeristische, recreatieve activiteiten ontstaan", zegt wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee.
Projectleider Lambert roept ondernemers die in Fort Prins Frederik een leuke uitdaging zien op om zich voor de zomer te melden met een plan.
Aan sommige onderdelen van Fort Prins Frederik moet nog gewerkt worden
Aan sommige onderdelen van Fort Prins Frederik moet nog gewerkt worden © Ronald van Oudheusden
De toegangsbrug tot Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat
De toegangsbrug tot Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat © Ronald van Oudheusden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl