nieuws

Klooster: 'Niet tekenen was niet spelen'

Rodney Klooster en FC Dordrecht zijn sinds vrijdag uit elkaar. De club bereikte geen overeenstemming over een contract met de aanvaller. ''Ik had een contract moeten tekenen om nog verdere wedstrijden te spelen. Dat contract zou pas over acht maanden ingaan en gezien mijn financiële situatie kan ik mij dat niet veroorloven. Niet tekenen was niet spelen. Niet spelen is vertrekken", verklaart Klooster.
De 20-jarige aanvaller kwam sinds begin van dit seizoen op amateurbasis uit voor de nummer negentien van de Jupiler League en speelde tot dusver mee in vier duels. Als hij voor de vijfde keer in de hoofdmacht zou meespelen, moesten de Schapenkoppen de vorige clubs van de aanvaller een opleidingsvergoeding van 15.000 euro betalen.
FC Dordrecht deed de vleugelaanvaller nog wel een contractvoorstel, voor een verbintenis van twee jaar, tegen een bescheiden vergoeding, maar de club en de speler kwamen niet tot een overeenstemming.
Klooster was tevreden over het salaris dat hij per ingang van het seizoen 2017-2018 zou krijgen. "Alleen het is die overbrugging van acht maanden, waardoor het niet gaat lukken. Als daar een minimale verandering was doorgevoerd, had ik getekend. Zodat ik mijn verzekering en auto kan betalen, dus dan praat ik over 500 euro."
Hoewel de aanvaller en de club nu uit elkaar zijn, is de deur voor hem nog niet definitief gesloten. "We zijn niet uit elkaar gegaan met een ruzie dus van een gesloten deur is geen sprake. Ik vond Dordrecht een leuke club. Ik zou mezelf ook voor meerdere jaren willen vastleggen bij FC Dordrecht, maar financieel gaat dat niet lukken."

Toekomst

Voorlopig traint Klooster met zijn personal trainer om zijn conditie op peil te houden. Zijn zaakwaarnemer is al in gesprek met andere clubs. "Het is nog heel pril. Maar het zijn Nederlandse clubs van hetzelfde niveau of in het buitenland op een niveautje hoger", vertelt hij. Wanneer er geen andere optie is dan zou hij in Nederland ook op een niveautje lager willen spelen. "Als dat mijn enige optie is, zou ik dat aangaan. Als dat nu tijdelijk op amateurniveau is, is dat het. Ik ben nu vooral bezig met betaalbare clubs."