nieuws

Her Majesty speelt Déjà Vu in Live uit Lloyd

Een superband brengt een muzikaal eerbetoon aan een superband. Live uit Lloyd ontvangt Her Majesty dat zich muzikaal en vocaal vast bijt in Déjà Vu, het klassieke album van Crosby, Stills, Nash & Young uit 1970. De Nederlandse muzikanten doen dat zo onvolprezen dat de theatertour komend jaar nog maanden doorgaat en ook daarna alweer verder wordt gedacht.
Déjà Vu
vertelt het verhaal achter de samenwerking tussen
David Crosby
,
Stephen Stills
,
Graham Nash
&
Neil Young
. De vier hadden allen in topbands gespeeld: Crosby in
The Byrds
, Stills & Young in
Buffalo Springfield
en Nash in de Britse
The Hollies
. Van deze bands worden de beste songs gespeeld.
Crosby, Stills en Nash zongen voor het eerst samen in het huis van Joni Mitchell. Ze ontdekten direct dat hun stemmen op een magische manier bij elkaar kleurden. In 1969 kwam hun eerste album uit met daarop onder andere Suite: Judy Blue Eyes en Helplessly Hoping. Her Majesty speelt de hoogtepunten van dit album.
In 1970 voegde Neil Young zich bij de groep. Ze speelden op het fameuze festival Woodstock en maakten daarna het meesterwerk Déjà Vu, dat doorHer Majesty integraal ten gehore wordt gebracht. Her Majesty bestaat uit leden van bands als Johan, Daryll Ann, Paulusma, Ilse de Lange, Royal Parks, Ellen ten Damme, Douwe Bob en vele anderen, kortom pure klasbakken uit de nederpop en rock.
Naast een puntgaaf muzikaal eerbetoon is Déjà Vu een voorstelling waarin op een onderhoudende manier wordt verteld over de jaren zeventig, de achtergronden van de vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs.Déjà Vu wordt gelardeerd met prachtige filmbeelden en 'stills' . Een absolute must voor de liefhebber van Westcoast-pop en goddelijke samenzang. In theaterseizoen 2017/2018 komt er ook nog een vervolg: 4 Way Street, naar het gelijknamige live album van CSNY.
In Live uit Lloyd met: Bertolf Lentink, gitaar & zang • Jelle Paulusma, gitaar & zang • Diederik Nomden, gitaar, toesten & zang • Bauke Bakker, drums & zang •Dirk Schreuders, bas
Audiotechniek: Stefano Samsey, Iwan Pronk en Sietze Damen (Her Majesty)
Video's:Marc Zwaneveld & Mick Somers