nieuws

Jolanda helpt 10 duizend kinderen aan een Sinterklaaskado

Drie jaar geleden kon Jolanda 2500 kinderen blij maken. Dit jaar gaan er kado's naar meer dan 10duizend kinderen waar thuis geen geld is voor een Sinterklaaskado.
Jolanda Hoogenboom uit Rotterdam-Charlois is de initiatiefneemster van de actie 'Sint voor elk kind'. "Ik vind gewoon dat elk kind Sinterklaas moet kunnen vieren, ongeacht de situatie van de ouders. Met Sinterklaas mag geen enkel kind daar de dupe van zijn."
De actie groeit Jolanda letterlijk boven het hoofd want haar woning in Rotterdam Zuid is een opslagplaats voor kadootjes geworden. Zelfs de slaapkamer is niet ongemoeid gebleven: "Dit was een slaapkamer, mijn bed is verhuisd naar naar een kamertje beneden. Maar ook de gang staat vol en de kelder staat vol."
Jolanda zoekt dringend opslagruimte waardoor het inpakken en het verspreiden van de kado's wat gemakkelijk gaat. "Als ik een garagebox of een klein winkelpandje heb waar ik gewoon met alle vrijwilligers in kan pakken en alles netjes in dozen kan neer zetten, dat zou fantastisch zijn."
Dat ze duizenden kinderen kan blij maken met een Sinterklaaskado, dat doet Jolanda veel goed. "Als je die lach en die verlichting bij die ouders ziet, dat ze toch nog iets van Sinterklaas hebben, ja dat is met geen woorden te beschrijven".
UPDATE : Jolanda's werkgever heeft op de website van RTV Rijnmond het filmpje gezien en toegezegd opslagruimte te regelen.
www.sintvoorelkkind.com

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl