nieuws

Luchtfoto's van Hoeksche Waardse fotografen in de race voor titel 'mooiste dronefoto'

De dronefoto's van twee fotografen uit de Hoeksche Waard zijn genomineerd voor de titel 'mooiste dronefoto van Nederland'. Ferry Krauweel uit Zuid-Beijerland en Jeffrey Groeneweg uit Puttershoek nemen het in de finale van de fotowedstrijd van PixAir op tegen dertien andere fotografen uit het land.
Groeneweg maakte met zijn drone een foto van het Zuiddiep bij Puttershoek in de mist en ook Krauweel is genomineerd met een mistige foto: Hij fotografeerde Zuid-Beijerland. RTV Rijnmond sprak met Ferry Krauweel.

Honderden inzendingen

"Het is sowieso leuk om genomineerd te zijn", zegt Krauweel. "Er waren honderden inzendingen. Wij horen met onze dronefoto's bij de beste vijftien van Nederland en dat is al een hele eer opzich natuurlijk."
Krauweel stuurt wel vaker foto's in, ook naar onze eigen weerman Ed Aldus. "Maar dit vond ik een hele speciale. Een beetje mystiek ook. De foto geeft rust, maar het geeft ook aan hoe mooi de Hoeksche Waard is in alle jaargetijden", zegt Krauweel.

Veel oefening

Krauweel heeft als professioneel dronebestuurder veel ervaring met vliegen. Toch is het ook voor hem niet zo simpel om met een drone de lucht in te gaan. "Het perfecte shot maken vergt veel oefening. Hier in de Hoeksche Waard gelden daarnaast strenge eisen: we mogen bijvoorbeeld niet hoger dan veertig meter omdat het een laagvlieggebied is."
Ook mag de drone niet verder dan vijftig meter bij de piloot of 'observer' vandaan vliegen. "De observer is verplicht: je moet altijd iemand bij je hebben die het luchtruim in de gaten houdt."

Ontspanning en creativiteit

Krauweel heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Sommige drones bestuurt hij zelfs in zijn eigen huis. "Dan vlieg ik daarmee door mijn eigen woonkamer en maak ik mijn vrouw gek.
Het is leuk om met zo'n apparaat bezig te zijn: het is een stukje ontspanning en ook een beetje creativiteit om te zien wat je allemaal met een camera kan doen. Dat blijft leuk."

Stemmen

Op 5 december kiest een vakjury welke foto de titel 'mooiste dronefoto van Nederland' mag dragen. Ook wordt er een publiekswinnaar aangewezen. Stemmen hiervoor kan tot 2 december 22.00 uur via pixair.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl