nieuws

KRVE-voorzitter De Neef nieuwe Havenman van het Jaar

Erik de Neef
Erik de Neef
Voorzitter Erik de Neef van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE) mag zichzelf de Havenman van het Jaar noemen. Hij stond mede aan de wieg van een systeem dat grote schepen veiliger laat aanmeren bij extreem weer.
Onder leiding van De Neef ontwikkelde de KRVE het systeem ShoreTension, dat zorgt dat schepen in een stabiele positie blijven liggen. Het systeem werd in Rotterdam voor het eerst in gebruik genomen, maar is inmiddels overgenomen door andere havens.
De jury van de Stichting Havenman/-vrouw besloot dan ook unaniem om De Neef de prestigieuze titel toe te kennen. Ze vinden dat hij de KRVE liet transformeren 'van een traditionele vereniging van maritieme dienstverleners tot een innovatieve onderneming.'
Afmeren
De KRVE is anders dan de naam doet vermoeden geen roeiclub, maar de organisatie die verantwoordelijk is voor onder meer het afmeren en ontmeren van zeeschepen in de haven van Rotterdam.
De 45-jarige De Neef neemt het stokje over van Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway. Hij is Havenman van het Jaar 2015. De KRVE -baas mag de onderscheiding op 9 januari in ontvangst nemen.