112

112-nieuws: Brandweer ontdekt hennepkwekerij bij brand | Verdachte steekpartij Rotterdam vrijgelaten

| Foto:
| Foto:
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van vrijdag 22 april.

20:55 - Hennepkwekerij ontdekt bij brand in Rotterdam

De Rotterdamse brandweer is in Oud-Charlois bij een brand gestuit op een hennepkwekerij. Die zat verstopt in de kelder van een huis aan de Zegenstraat. Volgens een woordvoerder van de brandweer was er rook gezien en werd er iets vreemds geroken. In de kelder bleek brand te woeden. Mogelijk werd er illegaal stroom afgetapt. Het is nog niet bekend of er iemand is aangehouden.

15:20 - Verdachte van steekpartij Marconiplein vrijgelaten

Na de steekpartij op het Marconiplein in Rotterdam donderdagmiddag, werd één verdachte opgepakt. Die is inmiddels weer vrijgelaten, meldt de politie. Hij heeft er niks mee te maken. Een andere verdachte wordt nog wel gezocht. Bij de steekpartij raakte een 16-jarige Rotterdammer gewond.

14:13 - A16 weer vrij na ongeluk

Rijkswaterstaat laat weten dat de A16 weer helemaal vrij is, na het ongeluk eerder op de middag. Omrijden is niet meer nodig. wordt nog onderzocht.

12:34 - Auto op de kop na ongeval op A16

Na een ongeval op de A16, bij de Van Brienenoordbrug, is een auto op de kop beland. Het gaat om een botsing tussen auto en motorrijder, waarbij de motorbestuurder gewond is geraakt aan zijn nek en rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Er zijn meerdere rijstroken afgesloten en het verkeer dat nog vaststaat wordt door de hulpdiensten weggeleid. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht.

11:52 - Rotterdammer opgepakt na groot ondermijningonderzoek

Een Rotterdammer is opgepakt naar aanleiding van een groot ondermijningsonderzoek inzake illegaal gokken, drugshandel en witwassen. Hij werd gearresteerd in een loods in Soesterberg, samen met elf anderen. Op meerdere plekken in Nederland werden panden binnengevallen, ook in Soest, Zeist en Vinkeveen was de politie druk. Daarnaast zijn er zijn onder andere drugs, contant geld, vuurwapens en dertien auto’s in beslag genomen.

10:38 - Pand Dordrecht gesloten na vondst harddrugs

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht heeft een woning voor drie maanden gesloten. De politie vond daar afgelopen weekend namelijk verscheidene harddrugs tijdens een controle. Het gaat om 80 cocaïne, 37,8 gram mannitol, ponypacks, gripzakjes en een weegschaal en mixer met cocaïneresten.

10:16 - Twee rijstroken dicht op A20 na ongeluk

Op de A20 richting Hoek van Holland is een ongeluk gebeurd. Twee rijstroken zijn gesloten en een berger is inmiddels opgeroepen. Automobilisten moeten rekening houden met ongeveer twintig minuten vertraging, meldt de ANWB.

9:53 - Tiener beroofd in Rockanje

In Rockanje is donderdagmiddag een 17-jarige jongen beroofd door twee mannen. Hij werd van zijn fiets getrokken waarna hij werd gedwongen om geld te pinnen. Behalve een onbekend geldbedrag zijn een mobiele telefoon en horloge buitgemaakt door de daders. De politie roept getuigen op zich te melden.

6:41 - Trailer losgeschoten op de A20

Op de A20 richting Gouda bij Rotterdam-Overschie is een trailer losgeschoten. De rechterrijstrook is dicht, automobilisten moeten rekening houden met een kwartier vertraging.

6:06 - 11-jarige jongen van deelscooter geplukt

De politie in Dordrecht heeft gisternacht een 11-jarige jongen van een Go Sharing-deelscooter geplukt. Hij had - natuurlijk - geen rijbewijs en hield zich niet aan verkeersregels. De politie heeft de ouders van de jongen aangesproken, degene die de scooter voor de jongen heeft gehuurd wordt bestraft door de deelscooterverhuurder zelf.
De deelscooter in kwestie
De deelscooter in kwestie © Politie Dordrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl