nieuws

'De kinderen denken bij die trillingen aan een aardbeving'

De mysterieuze trillingen aan de Allard Piersonstraat in Rotterdam-West komen niet uit de fantasie van de bewoners. Deze week zijn ze daadwerkelijk vastgelegd door trillingsmeters.
Tientallen bewoners moesten eind vorige week
nadat alarm was geslagen over de trillingen. De hulpdiensten namen geen enkel risico en ontruimden de panden tijdens het onderzoek. Pas uren later mochten de bewoners terug, toen de bouwconstructie veilig was bevonden.

Metingen

Woningcorporatie Woonstad besloot toen een aantal trillingsmeters in het woongebouw neer te zetten om de trillingen vast te stellen.
Sinds kort worden in de buurt wegwerkzaamheden uitgevoerd, maar of die de trillingen ook veroorzaken is volgens Woonstad niet zeker.
"Het zou ook door de bussluis kunnen komen. Maar gek genoeg zijn er ook 's nachts trillingen, als er niet wordt gewerkt en de bus niet rijdt", zegt projectleider Eric van Staveren. "Dus denk je dan wellicht aan de fundering of de grondwaterstand."

Angstige momenten

Veel bewoners zijn bang voor de trillingen. "Banken en bedden staan te trillen. Mijn kinderen hebben 't al over de aardbevingen. 's Nachts slaap ik hier niet meer met mijn kinderen, dat doen we nu bij mijn moeder."
De wegwerkzaamheden tussen de Allard Piersonstraat en de Beukelsdijk worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Rotterdam en gaan voorlopig gewoon door. De testresultaten van de trillingsmeters worden nu bestudeerd door bouw- en woningtoezicht.