nieuws

FSV sceptisch over plannen Feyenoord City

De officiële supportersvereniging van Feyenoord (FSV) kijkt met een sceptische blik naar de plannen voor Feyenoord City. Voorzitter Wim van Merkensteijn vraagt zich af of een nieuw stadion en het 'verbouwen' van Rotterdam-Zuid het beste is voor de club. "Het gaat er voor ons supporters om wat er gebeurt met de voetbalclub Feyenoord", zegt Van Merkensteijn.
"Het gaat ons om drie dingen: gaat het spelersbudget omhoog en gaan we daarmee over Ajax en PSV heen? Hoe wordt de beleving en de sfeer tijdens wedstrijden in het nieuwe stadion? Blijft de club financieel gezond? Daar hebben we nog geen directe antwoorden op gekregen. We willen alleen het beste voor de club", vervolgt Van Merkensteijn.

Inspraak

Volgens de voorzitter wordt de FSV wel betrokken bij de plannen door de stuurgroep van Feyenoord City. "We worden voorgelicht en mogen vragen stellen. Ook is toegezegd dat we mee mogen praten over de sfeerbeleving in het nieuwe stadion, want die is in de huidige Kuip natuurlijk groot. Ik vind het jammer dat renovatie niet meer bekeken wordt."
"Als dit financieel haalbaar is, dan zal dit het wel worden. Het lijkt erop dat de gemeente erachter staat. Rotterdam-Zuid krijgt een impuls en de skyline van Rotterdam wordt fantastisch, maar het gaat ons uiteindelijk om het voetbal en de club. Het is wonderlijk dat je een deel van de stad moet verbouwen om het spelersbudget omhoog te krijgen."

'Oude' stadion

In de plannen voor Feyenoord City verandert de huidige Kuip in een thuisbasis voor supporters. Er moet onder andere een Feyenoord-museum en een grote atletiekbaan in het stadion komen. "Daar ben ik sceptisch over. Er moet veel geïnvesteerd worden, maar het is de vraag wat het oplevert. Als de volgende stap niet gemaakt wordt en je krijgt een terugval, dan heb je een groter probleem."
"We zouden graag inzage willen hebben in de cijfers en de beoordelingen van de aannames, want die zitten er veel in. Dat is de enige manier om het te kunnen beoordelen", aldus Van Merkensteijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl