nieuws

De Vos: 'Feyenoord Basketbal? Dat zou leuk zijn'

Het zou in de toekomst zomaar kunnen dat eredivisionist Rotterdam Basketbal verder gaat als Feyenoord Basketbal. De voetbalclub Feyenoord wil als onderdeel van de plannen voor Feyenoord City een multisportclub oprichten met onder andere een basketbal- en hockeyvereniging. "Dat zou leuk zijn", zegt Rotterdam Basketbal-directeur Paul de Vos.
Tijdens een informatieve bijeenkomst heeft Feyenoord aan verschillende sportclubs de plannen gepresenteerd voor het opzetten van een omnivereniging. De Vos is enthousiast over de mogelijke verandering. "Als we zo onze plannen kunnen realiseren om bovenin de eredivisie mee te draaien en onze organisatie kan ervan mee profiteren, dan zouden we gek zijn als we 'nee' zeggen tegen een dergelijk verzoek."

Commercieel interessant

"Rotterdam Basketbal lijkt op kleinere schaal veel op Feyenoord", vervolgt De Vos tegenover RTV Rijnmond. "We spelen allebei in de hoogste afdeling en besteden veel aandacht aan de jeugdopleiding. Ook doen we aan maatschappelijke programma's. Wat dat betreft zou het goed passen. Bovendien zouden we gelieerd aan Feyenoord commercieel een veel interessantere partij zijn. We zouden al onze activiteiten kunnen uitbreiden."
Toch is het volgens de directeur van de Rotterdamse basketbalclub nog te vroeg om concreet te worden. "We moeten het eerst nog eens worden over de uitvoering van zo'n omnivereniging. Er moet een goed plan komen voordat naamsverandering plaatsvindt, maar er staan nog geen verdere afspraken gepland. Het is belangrijk om eerst de gemeenteraad af te wachten."
"Als je Feyenoord zou heten, dan ben je ook aan je stand verplicht om bovenin de eredivisie mee te draaien. Dat doen de voetballers ook, dus dan zouden wij dat ook moeten doen. Als wij ons budget zouden kunnen verhogen, dan betekent dat meer concurrentie in de top van de eredivisie. Dat is alleen maar goed voor het basketbal", aldus De Vos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl