Ooit in Lloyd met Peter Faber & Gerhardt: What Lovers Do

Live uit Lloyd presenteert vandaag 'een eerlijk betoog over eeuwige liefde, sex, vreemdgaan, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul'. Zo is de muzikale theatershow What Lovers Do volgens de makers goed te typeren. Het Lloydse matras piept en kraakt een uur lang. Ooit in Lloyd om precies te zijn, in oktober was de show eerder te horen. Tijdloos mooi.

Muzikant en zanger Gerhardt (ondermeer Beans & Fatback, 1st of June, Het Pauperparadijs) vindt twee jaar geleden op een rommelmarkt Revox-geluidsbanden met daarop gesproken dagboeken van een man die eenzaam terugblikt op het leven dat hij leefde: zijn liefdes, zijn fouten. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Want zelfspot is de man niet vreemd. Gerhardt schreef een album en theatershow vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken, getiteld  What Lovers Do. Het album verschijnt  op 7 oktober. Rond die datum gaat ook de theatershow van start. Tot eind 2016 gaat Gerhardt met muzikanten en acteur Peter Faber een kleine 40 zalen langs in Nederland en België.


In de voorstelling What Lovers Do laat acteur en theaterdier Peter Faber (1943) de man uit de dagboeken op het podium tot leven komen. U luistert naar doo-wopzang, rock ‘n’ roll en crooner songs. Wervelende muziek en sfeervolle nummers, in combinatie met meesterverteller Peter Faber in misschien wel de rol van zijn leven, of  eigenlijk: het leven van de man uit de dagboeken. 

In Live uit Lloyd krijgen we een staalkaart van What Lovers Do met: Peter Faber - woorden, Gerhardt - zang en gitaar, Mick Paauwe - bas, Wessel Herpslep - gitaar, Toon Oomen - drums en Gunther Irmer - zang en percussie. 


De show is ondermeer nog te zien in Zoetermeer (15 dec.) en Gouda (21 dec.)


Meer over dit onderwerp:
liveuitlloyd
Deel dit artikel: