FC RIJNMOND

FC Rijnmond over de toekomst van Feyenoord na stoppen stadionplan: 'Wat mij betreft ga je in de schulden'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Rob Baan, Dennis van Eersel en Harry van der Laan
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Rob Baan, Dennis van Eersel en Harry van der Laan © Rijnmond
Analist Harry van der Laan deed vrijdag in FC Rijnmond een opmerkelijk voorstel om Feyenoord de volgende slag te laten maken op sportief gebied. "Ik snap dat er altijd financiële problemen bij Feyenoord zijn, maar daar moet je een beetje overheen kijken. Wat mij betreft ga je in de schulden. Er moet op het veld wat staan", stelt de oud-aanvaller.
Rob Baan was te gast in de regionale voetbaltalkshow. De voormalig technisch directeur van Feyenoord heeft met interesse naar de persconferentie van de huidige directie geluisterd. Afgelopen donderdag maakte Feyenoord bekend niet door te gaan met het stadiondossier rondom Feyenoord City.
"We hebben gehoord van de nieuwe directeur dat Feyenoord meer met het voetbal gaat bezig houden. Ik ben benieuwd naar die visie. Wat gaat dat inhouden? Wat wordt er beter? Betekent dat dan dat de betere spelers worden behouden? Als je de stap naar Ajax wilt maken, dan moet je die proberen te behouden", zegt de nieuwsgierige Baan.

'Investeerders zijn nooit concreet en haalbaar geworden'

Volgens Van der Laan moet de scouting van Feyenoord de komende jaren belangrijker moet gaan worden. "Dat is dit jaar hartstikke goed gegaan. Het wordt wel een probleem als dit een jaartje minder gaat", denkt de oud-spits van de Rotterdammers.
"Als we de balans gaan opmaken, dan is het nooit zo concreet geworden zoals mensen buiten de club hebben gepresenteerd", duidt Van Eersel. Wel wilde een aantal Nederlandse investeerders graag in Feyenoord stappen, vertel de journalist van Rijnmond. Volgens Van Eersel was het eisenpakket echter te hoog, waardoor de deal is geklapt. "Het is nooit concreet en haalbaar geworden", legt de Feyenoord-watcher uit.
Aan tafel wordt er ook gesproken over het idee dat investeerders uit het Midden-Oosten in Feyenoord zouden willen stappen. Volgens Baan zouden supporters van de Rotterdammers het best kunnen pikken. "Of je behoudt het sentiment, maar dan moeten de supporters accepteren dat het derde of vierde plaats wordt", waarschuwt Baan.
De realiteit dwingt wel tot minder grotesk denken, vindt Van Eersel. Van der Laan vindt het belachelijk dat 'een havenstad als Rotterdam er niet in slaagt om een nieuw stadion neer te zetten'. "We kunnen er langer over doorgaan, maar je moet nu kijken naar wat Feyenoord presteert. Dat is het maximaal haalbare", vindt Baan. "Misschien dat je kunt concurreren met PSV, maar dan moet je Ajax gaan vergeten."
Kijk hieronder de volledige uitzending van FC Rijnmond terug:
FC Rijnmond over de toekomst van Feyenoord na stoppen stadionplan: 'Wat mij betreft ga je in de schulden'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl