nieuws

Lava onder spiegelgladde Schaatsbaan Rotterdam

Hockeyclub Leonidas maakt zich op voor het vierde seizoen van Schaatsbaan Rotterdam. Op het hockeyterrein wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de vierhonderd meter overdekte ijsbaan. Zaterdag is de officiële opening in de koepel langs de A16.
De schaatsbaan is nog niet helemaal klaar, want je ziet nog wat bollingen in het ijs.
"Er moet nog wat meer water op, zodat er meer ijs gemaakt wordt. Dat gaan we vandaag en morgen doen", zegt Cors van Greuningen, manager Techniek en Facilitaire Zaken bij Leonidas.
Het ijs is volgens Van Greuningen op tijd af voor de officieuze opening van vrijdag en de officiële open dag van zaterdag. "Zaterdag kan iedereen gratis komen schaatsen."

Lava

De ijsbaan heeft dit jaar een andere onderlaag dan voorheen: er wordt gebruik gemaakt van lavakorrels.
Van Greuningen: "Lava wordt ook gebruikt onder sportvelden. Het is een mooi uitvlakmiddel en dat is ook bij ons de bedoeling: het krijgen van een mooie vlakke baan."
De Rotterdamse ijsbaan heeft de afgelopen jaren volgens Van Greuningen wat problemen gehad met de ondergrond. Hij hoopt met de lavakorrels de problemen te verhelpen. "Er werd niet geklaagd door schaatsers, maar de baan liep zo nu en dan niet helemaal recht."

Plein

Ten opzichte van vorig jaar is niet alleen de ondergrond van de ijsbaan veranderd, maar is ook het plein uitgebreid. Er zijn meer horecagelegenheden gecreëerd.
Schaatsbaan Rotterdam is elke dag van 09.00 uur tot 22.00 uur open.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl