nieuws

Van der Gaag: 'We kunnen weer wat meer doen'

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag zit voor de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen AZ weer weer ruimer in zijn mogelijkheden. Ryan Koolwijk en Anouar Hadouir ontbraken nog tegen Vitesse (2-2), maar trainden donderdag weer volledig mee.
"Ryan heeft in het begin van deze week aangepast getraind, net als Anouar en Luigi (Bruins, red.), maar was er vandaag weer volledig bij. Ze komen langzaam weer terug. Het is goed om ze bij de groep te hebben, kun je weer wat meer doen."
Bruins is al langer afwezig. "Luigi heeft ook pech gehad. Tegen PEC Zwolle kreeg hij last van zijn lies en een paar weken geleden trainde Luigi alweer mee, maar ging hij door zijn rug. Daar werd hij door teruggeworpen, maar hett ziet er weer goed uit."
Stanley Elbers (ziek) en Milan Massop (scheenbeen) ontbraken wel donderdag op de training op Woudestein. Elbers lijkt zaterdag gewoon te halen. Spits Mike van Duinen en middenvelder Danilo Pantic zijn er sowieso niet bij zaterdag. Van Duinen kampt met een blessure en Pantic heeft buik/liesklachten.
Excelsior pakte vier punten uit de laatste twee duels. Na de winst op Sparta speelden de Rotterdammers afgelopen weekend met 2-2 gelijk bij Vitesse. Een resultaat waar Excelsior niet tevreden mee was. "De teleurstelling was groot, mooi om te zien, dan zie je dat het heel snel kan veranderen in de voetballerij," refereert Van der Gaag aan de zes nederlagen op rij.
AZ rekende in het laatste duel overtuigend af met Heracles Almelo (5-1). "Je weet van tevoren dat het een lastige tegenstander is, als je naar die laatste wedstrijd kijkt, zie je helemaal dat ze veel potentieel hebben. Een goede club, goede spelers, goed beleid. Spelen niet voor niets in de Europa League."
De verschillen in het rechterrijtje van de eredivisie zijn dit seizoen extreem klein. "Daar hadden wij het voor de wedstrijd tegen Vitesse nog over. Je kan gewoon achtste staan, maar met een beetje pech ook laatste. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen. Dat is cliché, maar wel de realiteit op dit moment in de eredivisie."