112

112-nieuws: Volkerakbrug weer open na storing | Tiener op straat beroofd in Dordrecht

De politie voert actie onder het motto 'coulante handhaving'
De politie voert actie onder het motto 'coulante handhaving' © archief
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zaterdag 23 april.

18:30 Volkerakbrug weer open na storing

De Volkerakbrug is zaterdagmiddag om 17.30 weer geopend nadat de brug eerder op de dag met een slagboomstoring kampte. Verkeer richting Rotterdam moest daarom omrijden. Volgens Rijkswaterstaat is de storing nog niet definitief opgelost, maar kan het verkeer wel weer doorrijden. Tussen 21.00 uur en 21.30 uur wordt er een proefdraai uitgevoerd om te controleren of alles werkt.

16:15 Volkerakbrug afgesloten door storing

Door een storing is de Volkerakbrug op de A29 tijdelijk afgesloten. Reizigers richting Rotterdam worden aangeraden om om te rijden via de A59, A17, A16 en A15. Volgens Rijkswaterstaat is er monteur naar de brug onderweg. De vertraging ligt inmiddels op zo'n 15 minuten.

15:30 Tiener op straat beroofd in Dordrecht

Een 17-jarige jongen is vrijdagavond tussen Dordrecht-Stadspolders en Sliedrecht beroofd. Hij werd rond half 12 belaagd op het fietspad langs het spoor, ter hoogte van het Rudyard Kiplingerf. De tiener werd ingesloten door drie jongens op scooters. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn waardevolle spullen inleveren. De straatrovers zijn nog spoorloos. De politie heeft een signalement van het trio verspreid.

13:30 Beschonken automobilist vlucht weiland in na stopteken politie

Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist met ongeldig rijbewijs en onder invloed van de weg A15 bij Hardinxveld-Giessendam gehaald. De automobilist vluchtte nog weg het weiland in en sprong over een sloot, maar met behulp van een politiehelikopter kon de man toch worden ingerekend. De man weigerde een blaas- en speekseltest en is meegenomen naar het bureau in Dordrecht.

12:15 Burgemeester Vlaardingen sluit horecazaak zonder vergunning

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft vrijdagavond een horecaplek aan de Oosthavenkade in Vlaardingen gesloten. Het bedrijf had geen exploitatievergunning en geen alcoholvergunning, er was op het moment van de controle een feest gaande. De eigenaar was al eerder gewaarschuwd dat hij niet open mag zijn voor publiek zonder vergunningen.

07:20 Bizarre autocrash in bushokje op Spinozaweg

Op de Rotterdamse Spinozaweg is rond 01:00 uur een auto flink gecrasht. De auto lag op z'n kant dwars door een bushokje. Het bushokje is compleet verwoest. Het motorblok van de auto lag op de busbaan, een wiel met ophanging op het fietspad naast de autoweg. Ook een elektriciteitskastje en een lantaarnpaal zijn gesneuveld bij de crash. Het is onduidelijk hoeveel mensen in de auto zaten en hoe ze eraan toe zijn, toen de hulpdiensten kwamen zat er niemand meer in.

07:00 Man neergestoken bij beroving metrostation Coolhaven

Bij het Rotterdamse metrostation Coolhaven is kort voor middernacht een man neergestoken bij een beroving. Het slachtoffer werd meerdere malen gestoken en ligt nu in het ziekenhuis, meldt de politie. Hij was nog wel aanspreekbaar.
Over de toedracht van het incident is niets bekendgemaakt. De daders zijn nog voortvluchtig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl