nieuws

Doneer een geit in Chris Natuurlijk van 3 december

geit_in_casmere
geit_in_casmere
Geiten voor Nepal, bomen voor Tuindorp-Vreewijk, dierentekeningen in het Natuurhistorisch en de column van Jet Manrho in Chris Natuurlijk van 3 december.
Doneer een geit.

Jacqui Burger van het nieuwe Rotterdamse kledingmerk
r, vertelt over de crowdfundactie
. Het kledingmerk wil de kasjmier-industrie kleinschalig terugbrengen in de door de aardbeving zwaar getroffen streek Gorkha in Nepal. De bevolking kampt er nog steeds met de gevolgen van de aardbeving in 2015. Met de introductie van de kudde geiten kunnen de bewoners uit de streek weer een zelfstandig leven op bouwen. De wol wordt op een diervriendelijke en fairtrade manier verwerkt in de kleding van het eigen merk, maar ook in kleding van andere merken. Wie een geit doneert, wordt mede-eigenaar van de coöperatie.

Dierentekeningen van Jan van der Kooi

Jan van der Kooi wordt ook wel meestertekenaar genoemd. Zijn tekeningen van tijgers. leeuwen, olifanten , paarden en andere dieren zijn te zien in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Chris Natuurlijk kijkt mee bij de inrichting van de tentoonstelling Jan van der Kooi - Meestertekenaar - Orangs, Olifanten en Gorilla’s' die duurt van 3 december 2016 t/m 19 maart 2017.

Bomen voor Tuindorp Vreewijk

Tuindorp Vreewijk viert al het hele jaar feest, want het tuindorp in Rotterdam-Zuid bestaat 100 jaar. Het groene dorp is de laatste jaren iets minder groen geworden omdat veel bomen, vooral uit de tuinen zijn verdwenen. Om Tuindorp Vreewijk groen te houden kunnen bewoners die een woning huren bij woningbouwvereniging Havensteder, een gratis boom bestellen. Chris Natuurlijk maakt een wandeling door de wijk langs bijzondere bomen en hoort meer over de actie voor meer bomen in Tuindorp Vreewijk.

Column Jet Manrho

Jet Manrho is op deze zaterdag vlak voor Sinterklaas in de ban van Pittige Piet. In de Aziatische supermarkt op de drijvende boot in de Parkhaven in Rotterdam, vindt ze precies de juiste ingrediënten. Na de uitzending van Chris Natuurlijk op 3 december lees je op haar blog de column en zie je de bijbehorende foto.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.