nieuws

Nachtelijke waterbus Drechtsteden van start

Tussen Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht vaart de komende zeven maanden tot 01.00 uur 's nachts een waterbus. Het gaat om een proef waaruit moet blijken of er voldoende belangstelling is voor zo'n dienst tussen de steden.
De 'nachtboot' vaart momenteel alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het eerste weekend kan nog gratis worden meegevaren; daarna moeten passagiers het normale tarief betalen. Er komt geen speciale nachtprijs.
Het plan voor de nachtboot komt van een inwoonster van Papendrecht. Zij mailde PvdA-statenlid Metin Celik, die werk maakte van het idee. ''Zo hoort het te gaan. De politiek moet samenwerken met bewoners'', zei Celik donderdagavond.
Restaurants
De initiatiefneemster mocht donderdag ook meevaren. Ze is trots op wat ze heeft bereikt.
Ze deed oorspronkelijk een poging om vervoersbedrijven en restaurants enthousiast te maken voor het idee om 's nachts een boot te laten varen, maar dat liep op niets uit.
''Ik kreeg wel respons dat ze het leuk vonden, maar ik voelde dat ik niet goed zat'', vertelt de Papendrechtse. Uiteindelijk stelde iemand voor om de provincie te benaderen. ''Toen kwamen de Provinciale Staten-verkiezingen en is het balletje echt gaan rollen.''
De kritiek op de waterbus was voorheen dat de dienstregeling te vroeg in de avond stopte. De horeca heeft dan ook enthousiast gereageerd op het experiment in de late uurtjes. Gasten kunnen nu later naar huis zonder het risico te lopen dat ze de boot missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl