nieuws

Veel minder braderieën en vlooienmarkten in Rotterdam

Rotterdam krijgt een stuk minder vlooienmarkten en braderieën. Professionele kraamverhuurders en -organisatoren mogen zich voortaan niet meer met deze evenementen bemoeien. Dat heeft het gemeentebestuur bepaald.
De vlooienmarkten en braderieën zouden de gewone markten te veel in de wielen rijden, volgens de gemeente. Zo mag bijvoorbeeld de populaire vlooienmarkt op het Heemraadsplein nog maar eens per maand worden gehouden.
Professionele kraamverhuurders zijn zwaar teleurgesteld. "Ik heb zestig kramen voor mezelf", zegt Martin Beukers van Beukers Evenementen. "Die kan ik allemaal in de open haard gooien als ik niet meer in Rotterdam mag gaan staan. En ik kan naar de sociale dienst. Ik organiseer samen met Carma Evenementen zo'n vijftig, zestig markten en braderieën per jaar in Rotterdam. Dat is nu dus over."
Het gemeentebestuur wil dat bewonersorganisaties en winkeliers de organisatie van vlooienmarkten en braderieën in Rotterdam gaan overnemen. Professionele organisatoren twijfelen hevig of die daartoe wel in staat zijn.