112

112-nieuws: Man beschoten in Rotterdam Zuid | Gemaskerde man overvalt feestwinkel in Rotterdam-Noord

De fiets van het slachtoffer na het ongeval
De fiets van het slachtoffer na het ongeval © AS Media
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zondag 24 april.

20:24 uur - Man beschoten in Rotterdam-Zuid

Zondagavond vond de politie op de Tiengemetensingel in Rotterdam een gewonde man. Hij was even daarvoor op de Slinge beschoten. Het slachtoffer is aanspreekbaar en ligt nu in het ziekenhuis. De dader is nog voortvluchtig.
Politieauto's bij de schietpartij in Slinge
Politieauto's bij de schietpartij in Slinge © MediaTV

18:40 uur - Gemaskerde mannen overvallen feestwinkel

Een onbekende man heeft aan het einde van de middag een feestwinkel in Rotterdam-Noord overvallen. Hij kwam gemaskerd binnen in de winkel in de Noordmolenstraat en bedreigde de aanwezige medewerkers met een mes. Vervolgens ging hij er met geld uit de kassa vandoor. Volgens de politie sprong hij hierna bij iemand achterop een scooter. Als de politie even later de achterlaten scooter vindt, houden ze niet veel later drie verdachten aan in een nabijgelegen woning. Hoeveel er bij de overval werd buitgemaakt is niet bekend. Niemand raakte gewond bij de overval in de Noordmolenstraat.
Politie voor de overvallen feestwinkel in Rotterdam-Noord
Politie voor de overvallen feestwinkel in Rotterdam-Noord © FlashPhotoNL

15:06 uur - Tiener klapt op auto, met spoed naar het ziekenhuis

Een 14-jarig meisje is vanmiddag zwaargewond geraakt nadat ze in botsing kwam met een auto in Rotterdam-Pendrecht. Dat gebeurde rond 14.00 uur op de Kerkwervesingel. Het meisje zat volgens ooggetuigen op de fiets en botste op een bestelwagen. Ze is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens de politie heeft ze een ernstige hoofdwond. Hoe oud het slachtoffer is en wat er misging, is nog niet bekend.

13:20 uur - Gestolen Maserati duikt op in Rotterdam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt in de Rotterdamse wijk Delfshaven. De man had de sleutels van een gestolen Maserati Granturismo met valse kentekenplaten in zijn bezit, die even daarvoor een ANPR-camera was gepasseerd. Hoewel de man nog op de vlucht sloeg, mocht dat niet baten en werd hij in de kraag gevat door agenten.
Zowel de wagen als de kentekenplaten bleken gestolen in België. De man zelf bleek nog twaalf dagen gevangenisstraf open te hebben staan. De recherche doet verder onderzoek.
De Maserati in Rotterdam
De Maserati in Rotterdam © Politie basisteam Delfshaven (Facebook)

12:50 uur - Slachtoffer steekpartij Coolhaven is 18-jarige Spijkenisser, politie zoekt getuigen

De 18-jarige jongen uit Spijkenisse die vrijdagavond vlak voor middernacht werd neergestoken en beroofd bij metrostation Coolhaven, maakt het naar omstandigheden goed. Dat meldt de politie. De jongen was op de kermis in het Lloydkwartier geweest en werd vlak voor het metrostation neergestoken en beroofd van zijn Moncler jas en mobiele telefoon.
Het onderzoek is momenteel in volle gang. Op beelden is te zien dat twee jongens na de beroving wegrennen, met nog eens drie jongens in hun kielzog. Ook zijn er twee weggereden in een donkere personenauto. Het signalement is echter beperkt en daarom roept de politie getuigen op om zich te melden. Ook meer beelden, wellicht gemaakt met een deurbel- of dashcam, zijn welkom.

11:12 uur - Man rijdt in gestolen auto

Een 38-jarige automobilist uit Oude-Tonge is zaterdagavond aangehouden bij een verkeerscontrole op de A58. De man kreeg rond 20:50 uur een volgteken, omdat er valse kentekenplaten op zijn auto bleken te zitten. Ook stond de wagen als gestolen geregistreerd.
Uit een ademanalyse en speekseltest kwam vervolgens naar voren dat hij ook nog eens onder invloed van drugs achter het stuur zat. Hij is opgepakt en de politie doet verder onderzoek.

09:36 uur - A27 weer open na nachtelijke wegwerkzaamheden

De werkzaamheden aan de A27 zijn iets eerder afgerond dan gedacht. De weg zou tot 10:00 uur dicht zijn, maar inmiddels rijden de eerste auto's weer over de weg bij Gorinchem.

09:15 uur - Even geen intercity's tussen Utrecht en Rotterdam

Door een kapotte trein hebben er korte tijd geen intercity's tussen Utrecht en Rotterdam gereden. De problemen waren rond 09:30 uur weer verholpen.

08:23 uur - Insluiper verstopt zich tevergeefs achter boom

De brandweer heeft zondagochtend vroeg de politie een handje moeten helpen bij de aanhouding van een insluiper. Een man liep over het terrein van het milieupark in Rotterdam-Alexander en probeerde daar goederen te stelen, maar sloeg op de vlucht toen de politie met de beveiliging van het terrein een kijkje kwam nemen. Na een onderzoek, waarbij ook de speurhond werd ingezet, werd de man gevonden achter een grote boom.
Het enige probleem: voor die boom stond ook een groot hek, vol met ijzeren punten, waar de agenten niet gemakkelijk overheen konden klimmen. De brandweer schoot te hulp met ladders en een deken, zodat de verdachte alsnog aangehouden kon worden.

06:45 uur - Meldingen geluidsoverlast in Hoeksche Waard

Meerdere inwoners van Strijen en Strijensas hebben zondagochtend melding gemaakt van geluidsoverlast van technomuziek. De oorzaak daarvan blijkt buiten de regio te liggen. Er was namelijk een illegaal feest onder de Moerdijkbrug, aan Brabantse zijde.

04:16 uur - Brand in woning Rockanje

In een woning in Rockanje is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken. Het gaat om een vrijstaand huis aan de Duinzoom.
De brand ontstond rond 04:00 uur in de meterkast en heeft zich daarna verder uitgebreid. Het huis stond vervolgens vol rook. De brandweer heeft enkele ramen in moeten slaan om bij de brand te kunnen. Even na 05:00 uur was de brand onder controle.
Toen de brand uitbrak, was er niemand in het pand aanwezig. Er is flinke rook- en brandschade.

22:00 uur - A27 richting Gorinchem dicht tot zondagochtend 10:00 uur

Rijkswaterstaat werkt in de nacht van zaterdag op zondag aan de A27, tussen de knooppunten Hooipolder en Gorinchem. De bewegwijzering wordt vervangen. Tussen zaterdagavond 22:00 uur en zondagochtend 10:00 uur is de weg om die reden dicht.
Verkeer wordt omgeleid en weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl