nieuws

King Of The World in Live uit Lloyd

De band King of the World mag zich met recht zo noemen. Het Nederlandse kwartet speelt de blues met koninklijke passie, power en perfectie. Het vierde album 'Cincinatti' nam KOTW op in een Amerikaanse studio met tal van gerenommeerde gastmuzikanten. Het resultaat heeft internationale allure en de band is klaar voor de Grote Wereld.
Begin 2016 vloog de groep naar de Amerikaanse stad
Cincinnati
, Ohio om daar met producent
Erwin Musper
(van ondermeer Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) hun vierde album op te nemen. In de
Bamboo Room Studio’s
werden in tien dagen tijd 13 nummers opgenomen, waaronder een cover van The Eagles.
King of the World werd gestart door Normaal-drummer Fokke de Jong en Cuby and the Blizzards-gitarist Erwin Java, na de dood van Nederblues-koning Harry Muskee. Met de komst van bassist en zanger Ruud Weber en toetsenist en Hammond-organist Govert van der Kolm was de line-up compleet. In korte tijd werd een puike livereputatie opgebouwd en bereikte de band de status van één van de beste bluesbands van Nederland. In 2013 verscheen het debuutalbum 'Can't Go Home', gevolgd door 'KOTW' in 2014, een live plaat in 2015 en nu dus het Kroonjuweel 'Cincinatti'.
King of the World is tot eind december bezig met een clubtour, speelt vrijdag 2 december in L/V in Rotterdam en gaat in 2017 door Europa touren. Het wachten is op de oversteek, want de band is er klaar voor. En ook op NSJ 2017 zou de band een beste beurt maken met hun meeslepende en dampende bluesrock. Wie zegt 'Blues is dead' heeft King of the World nooit gehoord!
InLive uit Lloyd met: Ruud Weber - bas en zang, Erwin Java - gitaar, Govert van der Kolm - keys, Hammond en zang, Fokke de Jong - drums en zang.