FEYENOORD

Slot over uitgevallen Senesi: 'Hoop en verwacht dat hij er donderdag weer bij is'

Trainer Arne Slot wijst Feyenoord de weg tegen FC Utrecht
Trainer Arne Slot wijst Feyenoord de weg tegen FC Utrecht © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
FC Twente en AZ voerden de druk op Feyenoord dit weekend op door allebei te winnen. Feyenoord leek tegen Utrecht af te stevenen op puntverlies, maar in blessuretijd verzekerde de ploeg van Arne Slot zich toch nog van drie belangrijke punten in de strijd om plek 3. "Normaal was je met dit puntenaantal al met twee vingers in de neus verzekerd van Europees voetbal."
Andermaal was Luis Sinisterra de man die voor Feyenoord goud waard was. "Op basis van de eerste helft was er aanleiding om hem eruit te halen", lachte Slot na afloop. "Ik wil niet zeggen dat ik 'm nooit ga wisselen, maar zolang hij fit is en de wedstrijd het nodig heeft om een goal te forceren, dan weet je dat hij die kan maken. In de tweede helft was Luis bij twee van de drie grote kansen betrokken. Gelukkig vond hij op het laatste moment wel het net."

Kansenverhouding

Feyenoord had het volgens Slot voornamelijk lastig omdat FC Utrecht 'een goede selectie' heeft en een 'goed speelplan' hanteerde. "Tegen ploegen uit het rechterrijtje is het al lastig als er heel gegroepeerd verdedigd wordt. Als een hele goede ploeg dat dat doet, met veel sterke individuen, dan wordt het alleen maar lastiger."
Wat het ook lastiger maakt, is het voor Feyenoord bekende euvel dit seizoen: het nalaten om wedstrijden in een eerder stadium te beslissen. "Als je met deze kansenverhouding na 95 minuten op 1-1 staat, dan is dat iets dat helaas bij ons seizoen hoort. Maar het hoort ook bij ons seizoen dat we nooit opgeven."
Slot vond de zege wel 'volledig verdiend' en refereerde ook aan de drie grote kansen die Feyenoord na de eigen goal van Mike van der Hoorn kreeg. "Het was weer het oude liedje dat we bij een 1-0 voorsprong drie enorme kansen krijgen om de 2-0 te maken, maar verzuimen te scoren. En het eerste en enige schot van de tegenstander leidde tot de 1-1."

Senesi

In de tweede helft viel Marcos Senesi geblesseerd uit. De Argentijnse verdediger strompelde naar de kleedkamer. Toch maakt Slot zich niet veel zorgen over de inzetbaarheid van de Argentijn in het Conference League-tweeluik met Olympique Marseille. "Marcos zei dat hij dacht dat het mee zou vallen. Ik heb de hoop en verwachting dat 'ie er donderdag wel gewoon bij is. Maar de beste manier om hier antwoord op te krijgen, is de persconferentie van woensdag."
Slot over uitgevallen Senesi: 'Hoop en verwacht dat hij er donderdag weer bij is'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl