nieuws

FNV dreigt met hardere acties Shell Pernis

FNV
FNV
FNV dreigt met hardere acties bij de raffinaderij van Shell in Pernis, als de oliemaatschappij niet tegemoetkomt aan de looneisen van de vakbond. Daarbij wordt gedacht aan een productieverlaging, zei bestuurder Egbert Schellenberg vrijdag.
Shell heeft vrijdag weer overleg gevoerd met de vakbonden. Constructief en in een goede sfeer, aldus het oliebedrijf, maar de bonden willen wel doorgaan met acties. Afgelopen week werden al enkele korte werkonderbrekingen gehouden, daar gaat als het aan FNV ligt in de loop van volgende week een schepje bovenop.
Schellenberg houdt nog een slag om de arm. Maandag praten de bonden weer met Shell en dinsdag met de achterban. Maar de bestuurder acht de kans groot dat het productietempo in Pernis vanaf woensdag met ongeveer de helft zal worden teruggeschroefd.
Zowel FNV als Shell benadrukt dat de veiligheid altijd voorop blijft staan. De productieverlaging zal volgens Schellenberg gecontroleerd worden doorgevoerd, zodat geen overtollige gassen ontstaan die extra fakkelen noodzakelijk maken. Dat proces kan veel geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden.
Shell heeft naar eigen zeggen nogmaals een beroep gedaan op de redelijkheid en verantwoordelijkheid van de bonden. Het olieconcern benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl