nieuws

Jonge Barendrechtse helden in het zonnetje gezet

Vijf Barendrechtse kinderen hebben van burgemeester Van Belzen een jeugdlintje gekregen. De kinderen wisten in juli te voorkomen dat een jonge vrouw en einde aan haar leven zou maken.
De vrouw wilde over een hek klimmen en voor de trein springen. ''We trokken haar van het hek af en hielden haar tegen'', zegt de 9-jarige Robin. Zijn moeder hield de vrouw vast en de kinderen riepen om hulp en belden 112.
''Ik was wel een beetje gechoqueerd na afloop. Ik besefte toen pas wat er gebeurd was. Toen we met z'n allen stonden na te praten dacht ik wel: het is echt erg wat we hebben meegemaakt.''

Trots

Burgemeester Van Belzen noemt de kinderen 'jonge lokale helden. "Ik vind het heel bijzonder dat deze kinderen op zo'n jonge leeftijd al zulk verantwoordelijk gedrag hebben getoond", aldus de burgemeester trots.
Voor de redders zelf was het een enorme verrassing dat ze een lintje kregen. "Ik dacht dat we alleen een hand zouden krijgen van de burgemeester", vertelt de 14-jarige Charlotte. "Dit is wel heel erg leuk. En we zijn sowieso heel blij dat alles goed is afgelopen."

Oorkonde

De kinderen kregen ook een oorkonde van de gemeente en een getuigschrift en cadeautje van het Carnegie Heldenfonds.
Het Barendrechtse jeugdlintje werd nog maar vier keer eerder uitgereikt.