nieuws

December is design-maand in Rotterdam

Eindhoven heeft zijn Dutch Design Week, maar Rotterdam heeft nu voor het eerst deze hele maand de Dutch Design Month. De themamaand is een initiatief van Erik van Loon en curator Wilma Kun, de uitbaters van het Rotterdamse literaire café Huis Der Zotheid.
Volgens Van Loon verdient Rotterdams design zijn eigen podium: "We moeten eigenlijk best wel trots zijn op al die ontwerpers, designers en kunstenaars in deze stad. Naast die grote kunstbeurs Art Rotterdam kan een maand aandacht voor design geen kwaad."
Eerste editie
De Dutch Design maand gaat over bijzonder vormgegeven voorwerpen, architectuur, print en mode. Er zijn debatten en fietstochten door de stad.
Van Loon: "Tot en met 24 december organiseren we maar liefst 25 activiteiten in deze eerste editie van de Dutch Design Month."
Award
Op vrijdag 23 december reikt de kleindochter van Karl Gellings de Gellings Design Award uit aan de beste designer van Nederland.
De Gellings Design Award is vernoemd naar haar grootvader, de bekende Rotterdamse siersmid, die tussen 1923 en 1959 in Rotterdam een smederij / atelier had op de Soetendaalseweg 24 en vandaar in heel Nederland gebouwen voorzag van siersmeedwerk.

Groter

Wilma Kun, initiatiefnemer van de Dutch Design Month hoopt dat meer ontwerpers en organisaties de komende jaren activiteiten gaan organiseren. Doelstelling is dat tijdens de Dutch Design Month in 2020 niet één activiteit, maar vier tot vijf activiteiten per dag worden georganiseerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl