SPARTA

Maurice Steijn maakt dit seizoen af als trainer van Sparta

Maurice Steijn nieuwe trainer Sparta
Maurice Steijn nieuwe trainer Sparta © Rijnmond
Maurice Steijn begint al eerder dan gepland aan zijn klus als nieuwe trainer van Sparta. Steijn staat vanaf dinsdag al voor de groep op Het Kasteel als opvolger van de vertrokken Henk Fraser.
Nourdin Boukhari zal de training op maandag nog leiden. Zondagavond werd duidelijk dat Henk Fraser niet langer de trainer van Sparta is. De hoofdcoach stapte op nadat zijn assistent Aleksandar Rankovic door de club op non-actief werd gezet. Sparta-TD Gerard Nijkamp laat in een reactie weten dat er een andere dynamiek moest ontstaan binnen de staf. Fraser verklaarde zich solidair aan zijn assistent.
Henk Fraser zou Sparta sowieso al verlaten om na dit seizoen te gaan werken bij FC Utrecht. Maurice Steijn was al gepresenteerd als zijn opvolger voor volgend seizoen. Nu gaat hij proberen om Sparta in de eredivisie te houden in de resterende vier duels van dit seizoen.
De Rotterdammers zijn sinds dit weekend de hekkensluiter van de eredivisie. Alle concurrenten wonnen en Sparta verloor zelf bij FC Twente. Het resterende programma voor Sparta is: AZ-thuis, FC Groningen-uit, PEC Zwolle-thuis en Heracles Almelo-uit.