nieuws

Maasstad Ziekenhuis treft schikking met arts

Het Maasstad Ziekenhuis (archieffoto)
Het Maasstad Ziekenhuis (archieffoto)
Een arts heeft met het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam een schikking getroffen en keert niet terug op de intensive care-afdeling. Een tweede rechtszaak, die volgende week donderdag zou dienen, is daarmee van de baan.
Een maand geleden verloor het ziekenhuis de eerste rechtszaak. De arts vocht met succes aan dat het Maasstad Ziekenhuis en de medische specialisten hem wilden ontslaan.
De rechter oordeelde niet alleen dat er in de procedure juridische fouten waren gemaakt. Ook vond de rechter dat niet hard kon worden gemaakt, dat de man niet functioneerde.
Het Maasstad Ziekenhuis weigerde de arts na de uitspraak alsnog de toegang. Daarom stapte de arts opnieuw naar de rechter.

Samenwerking

De arts maakt onderdeel uit van de afdeling intensivisten. Die blijken niet goed met elkaar te kunnen samenwerken. Het Maasstad Ziekenhuis is inmiddels een onderzoek gestart. Ook worden de artsen begeleid.
Personeel van de afdeling trok eind oktober bij RTV Rijnmond aan de bel vanwege de onenigheid tussen de specialisten. Zij vreesden dat door de ruzie de veiligheid van de patiënten in gevaar kwam.
Het Maasstad Ziekenhuis heeft de gebeurtenissen op de afdeling ook gemeld bij de inspectie voor de gezondheidszorg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl