BARENDRECHT

Na het Chateau lukt het de flamboyante makelaar René om de Meilandjes ook te verlossen van huis in Noordwijk

Vanmiddag wordt er op z'n 'Meilands' geproost op de verkoop
Vanmiddag wordt er op z'n 'Meilands' geproost op de verkoop © René van Nierop
De Barendrechtse makelaar René van Nierop heeft na een succesvolle verkoop van Chateau Marillaux in Frankrijk, nu ook het volgende huis van de familie Meiland in Noordwijk verkocht. De villa stond ruim anderhalf jaar te koop. Toen de flamboyante makelaar het project in handen kreeg was de deal binnen drie maanden rond. Wie is deze makelaar uit Barendrecht en wat is zijn geheim?
Martien en Erica Meiland werden jaren geleden bekend door hun deelname aan het tv-programma Ik Vertrek. Eigen realityseries volgden, maar op een gegeven moment vond de familie het tijd om terug te keren naar Nederland en hun Franse huis, 'Chateau Marillaux', te koop te zetten. Na maanden wachten trok het makelaarskantoor van Van Nierop, At Home Makelaardij, de stoute schoenen aan. "We zagen dat de verkoop van het chateau niet liep. Het was een pittige prijs en op een gegeven moment hebben we gewoon een mail naar de familie Meiland gestuurd", vertelde hij eerder bij Rijnmond. Daar kwam een positief antwoord op, van het één kwam het ander, met als resultaat dat Van Nierop en zijn team het kasteel uiteindelijk met succes aan de man brachten.

Proosten met Martien en Erica

En nu heeft de makelaar opnieuw succes gehad met een huis van de Meilandjes. Vanmiddag rijdt René met een fles champagne richting Noordwijk, om met Martien en Erica te proosten op de verkoop van hun villa. "Na de verkoop van Chateau Marillaux stelde een aantal actualiteitenprogramma’s op tv dat dit een toevalstreffer was. Dan is het toch kicken dat óók het huis in Noordwijk is verkocht?", vertelt René enthousiast. "En dat in één bezichtiging."
Na die bezichtiging was de verkoop nog niet rond. "We hebben zelfs afscheid genomen erna van die mensen en hun aankoopmakelaar. Maar op een gegeven moment, toen er geen andere gegadigden waren, heb ik Erica gebeld. We gaan straks toch de zomer in, dadelijk staat hij nóg een halfjaar te koop. Ik vroeg aan haar: ‘Zal ik die mensen van de bezichtiging nog een keer bellen?’" Dit bleek een goede zet, want na twee dagen waren ze eruit. Op Goede Vrijdag is de koopakte ondertekend en is het huis officieel verkocht.
De Meiland-villa in Noordwijk
De Meiland-villa in Noordwijk © At Home Makelaardij

Geen winst gemaakt

René van Nierop is gek op het makelaarsvak. "Mensen om mij heen zeggen weleens dat ik iets magisch heb. De mensen zijn binnen tien minuten mijn vriend." Tijdens een bezichtiging, of ‘een tourtje’ zoals hij dat noemt, is hij altijd even enthousiast. "Of het nou een appartementje van zestig vierkante meter in Blijdorp is of dat ik erna doorrijd naar een villa in Hillegersberg van 2,5 miljoen euro: ik heb altijd dezelfde kleding aan en dezelfde manier van praten. Ik vind het allemaal even waanzinnig."
De familie Meiland heeft het miljoenenpand niet met winst kunnen verkopen. Ze hebben het voor dezelfde prijs verkocht, als waarvoor zij het zelf destijds hebben gekocht. "Natuurlijk als je ergens anderhalf jaar woont en je er een hoop geld insteekt, wil je dat terugverdienen. Maar beide partijen hebben hier vrede mee. Het voelt goed."

Strategie

Maar wat doet René anders dan andere makelaars? Waarom lukt het hem uiteindelijk wél? "Met alle respect: ik zet mijn woningen niet klakkeloos op Funda", legt hij uit. Er gaat een 'voorspel' van vier dagen aan vooraf: eerst komt er alleen een verkoopbord met telefoonnummer van de makelaar in de tuin van de betreffende woning, zonder dat het huis online te vinden is. "Wij hopen dat mensen dan gaan bellen naar het kantoor. Dát willen we graag." Op dag 2 verschijnt het huis alleen op de sociale media kanalen. Een dag later is de website van het makelaarskantoor aan de beurt en dáárna komt pas de bekende woningsite Funda aan bod.
"Ik weet van mezelf ook wel dat ik lekker kan kletsen." lacht René. "Maar we moeten de mensen wel de woning laten zien op een manier zodat zij denken: ik wil hier wonen, ik moet nu toeslaan. Dat doen wij met deze Rotterdamse At Home manier."

Makelaar van de BN’ers

Na het succes van Chateau Marillaux staan er ook nog andere BN’ers in de rij bij René. Zo verkocht hij bijvoorbeeld van Inter Milaan-voetballer Denzel Dumfries laatst zijn penthouse in Barendrecht. En nu is Van Nierop ook zijn aankoopmakelaar voor een andere woning in Nederland. "Ze geven mij de sleutel van hun huis en zeggen: ‘Maak er maar wat moois van’. Dat vertrouwen, daar zou ik voor door het vuur gaan. Dat maakt het makelaarsvak prachtig."