nieuws

Blinde hardlopers doen mee met Roparun

Voor het eerst doet ook een team van blinde en slechtziende hardlopers mee met de Roparun in 2017. Acht hardlopers met een visuele beperking lopen met hun begeleiders in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam.
Hardloper John Stoop werd in 1997 in een half jaar tijd bijna volledig blind door trombose in zijn ogen. Door zijn ziekte veranderde zijn leven drastisch. Hij kon niet meer werken en begon met drinken.
Als John beseft dat hij zijn gezin dreigt te verliezen, zet hij de knop om en besluit weer te gaan hardlopen. John kan daardoor zijn hoofd leegmaken en zijn leven krijgt weer perspectief.
John Stoop is een van de oprichters van Running Blind Nederland, met 9 regionale afdelingen. Na zijn eigen eerste Roparun in 2012 droomt John ervan om ooit de Roparun te lopen met een team van hardlopers met een visuele beperking. Tien jaar na de oprichting van Running Blind wordt zijn droom werkelijkheid.
Stoop: "We willen natuurlijk geld ophalen voor mensen met kanker, maar ook belangrijk is dat wij aan de buitenwereld kunnen laten zien wat we kunnen. Veel blinden of slechtzienden komen niet aan het werk, omdat werkgevers denken dat ze niets kunnen. Hiermee willen we laten zien dat we wel degelijk wat in ons mars hebben."
Het team van Running Blind start in Hamburg en hoopt op maandag 5 juni te finishen op de Coolsingel. Deelnemers aan de Roparun halen met de estafette geld op voor mensen met kanker.