Amateurvoetbal: Jong Sparta en ASWH geven voorsprong weg

Jong Sparta heeft in de Tweede Divisie in de laatste tien minuten een voorsprong zien veranderen in een nederlaag. Na een 3-2 voorsprong tegen Spakenburg stond er uiteindelijk 4-3 op het scorebord. Ook derdedivisionist ASWH leek op een overwinning af te stevenen in de topper tegen Scheveningen, maar ook daar kwam de tegenstander in de slotfase langszij: 1-1.
De doelpunten bij de beloften van Sparta tegen 'De Blauwen' uit Spakenburg werden gemaakt door Lovette Felicia, Deroy Duarte en Cyril Chevreuil. De verschillen zijn in het rechterrijtje zo klein dat bij een overwinning Jong Sparta (zestiende) zelfs over Spakenburg (tiende) heen zou gaan.
Ook Barendrecht ging onderuit in de Tweede Divisie. De Barendrechters gingen op bezoek bij AFC, konden bij winst op één punt komen van de Amsterdammers en zo ook aansluiten bij de top. Helaas voor Arie Poldervaart en zijn mannen was AFC een maatje te groot en ging het duel met 3-0 verloren.
In dezelfde competitie won Excelsior Maassluis wel. Op bezoek bij de reserves van Vitesse won de ploeg van Jeroen Rijsdijk met 2-0. Stephan Kruithof benutte voor rust een strafschop en vlak voor tijd besliste Quintin Albertus de wedstrijd. Excelsior Maassluis blijft door deze overwinning zesde en houdt zodoende zicht op de subtop.

Derde Divisie

ASWH wist in de topper tegen Scheveningen de overwinning niet over de streep te trekken. De Ambachters kwamen voor rust op voorsprong door een doelpunt van Robert Olijfveld, maar vier minuten voor tijd maakte Samir El Moussaoui gelijk voor Scheveningen. Door de puntendeling houdt ASWH de Scheveningers op doelsaldo achter zich en staat het drie punten achter IJsselmeervogels en zes punten achter koploper FC Lisse.
Capelle wist weer niet te winnen. De ploeg van Winand van Loon verloor de verre uitwedstrijd met 2-1 van Harkemase Boys. Jordao Pattinama zorgde in de tweede helft nog wel voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk bleken de Friezen toch de sterk voor de huidige nummer zeventien van de Derde Divisie.
De wedstrijd tussen SteDoCo en Jong Almere City was voor het neutrale publiek leuk om te zien, maar de uitslag viel uiteindelijk niet goed uit voor de ploeg uit Hoornaar. Kevin Patijn en Remco Buist scoorden voor SteDoCo, maar Jong Almere City deed dat één keer meer: 2-3. De ploeg uit Flevoland klom door de overwinning naar de zestiende plaats en staat nu nog maar één punt achter SteDCo, dat vijftiende staat.

Hoofdklasse

Spijkenisse blijft door de 3-0 overwinning op RVVH in het spoor van koploper Achilles Veen. De achterstand bedraagt nog steeds twee punten, maar Achilles heeft een wedstrijd minder gespeeld. Voor Spijkenisse scoorde Serginho van Axel-Dongen tweemaal en maakte RVVH-speler Jordi Mosmans een eigen doelpunt.
Voor Sliedrecht was de uitwedstrijd bij hekkensluiter FC Breukelen een belangrijke. De Sliedrechters hadden nog maar acht punten behaald en zouden bij een nederlaag zelf op de laatste plaats komen te staan. Arif Irilmazbilek zorgde echter voor de enige treffer van de wedstrijd en daardoor pakte Sliedrecht drie zeer belangrijke punten.
Voor Smitshoek blijft het een lastig seizoen. Zij blijven onderaan bungelen in de Hoofdklasse met nu alleen FC Breukelen nog met drie punten onder zich. Thuis tegen middenmotor sv DFS werd liefst met 3-0 verloren.
Zwaluwen reisde net als Barendrecht af naar Amsterdam en ook de Vlaardingers verloren. Swift was met 3-1 te sterk voor Zwaluwen, waar De nederlagen van Zwaluwen en RVVH betekenen dat beide teams het voorlopig moeten doen met een plek aan de onderkant van de middenmoot in de Hoofdklasse A.