nieuws

Zaalsporten: PKC wint topper van Blauw-Wit

Korfbal
Korfbal
De korfballers van PKC/SWKGroep blijven winnen in de Korfbal League. Zaterdag werd in de vierde competitiewedstrijd van het seizoen ook de vierde overwinning op rij geboekt. In de topper met Blauw-Wit uit Amsterdam waren de Papendrechters met 25-22 te sterk.
Olav van Wijngaarden was met zes goals de topscorer van de middag voor de koploper, die met acht punten uit vier wedstrijden dus bovenaan staat. De concurrerende teams moeten later op de avond proberen op zes punten te komen.

Volleybal

Sliedrecht Sport blijft voorlopig niet te kloppen in de eredivisie van het volleybal. De dames van coach Matt van Wezel wonnen zaterdag in Sporthal de Stoep betrekkelijk eenvoudig van Eurosped uit Almelo: 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-11 en 25-14 in het voordeel van de Sliedrechtse koploper.
Bij de heren wisten Nesselande/VoorElkaar.nl uit Zevenhuizen en ARBO Rotterdam Volleybal niet te winnen. Nesselande ging met 3-0 onderuit tegen Seesing Personeel (5-25, 18-25 en 17-25) en de Rotterdammers moesten in een spannende thuiswedstrijd het onderspit delven tegen Talentteam. Daar waren de setstanden 25-18, 25-23, 20-25, 22-25 en 12-15.
Nesselande staat zevende op de ranglijst met tien punten uit tien duels. ARBO Rotterdam Volleybal is nog altijd hekkensluiter met slechts vier punten.

Basketbal

De basketbalsters van Renes/Binnenland uit Barendrecht hebben met speels gemak weten te winnen van Amazone. In eigen huis werd de hekkensluiter uit Utrecht met liefst 90-54 verslagen door de formatie van coach Joost van Rangelrooy. Binnenland staat nu tweede.
Breeman BMW/Rotterdam Basketbal wist geen punten te pakken bij Dozy Den Helder. Op bezoek in Noord-Holland gingen de Rotterdammers met 81-57 onderuit. Rotterdam Basketbal blijft voorlaatste met vier punten.
Rotterdam speelde zonder Kristien Leysen. Van haar werd afgelopen week afscheid genomen. De Belgische center kwam in de zomer over naar de havenstad, maar de afstand vanuit België bleek te belastend.

Waterpolo

In de KNZB-beker heeft waterpoloclub ZPB H&L Productions niet weten te winnen van De Zijl. Na de 11-11 van afgelopen vrijdag gingen de Barendrechters zaterdag in Leiden met 10-6 onderuit. Daardoor is de ploeg van coach John van den Burg uitgeschakeld in het bekertoernooi.
Volgende week nemen beide teams het ook tegen elkaar op in competitieverband. Die wedstrijd wordt gespeeld in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad in Barendrecht.

Handbal

Voor de tweede keer dit seizoen heeft HARO Rotterdam twee punten mogen bijschrijven. De handballers van coach Miki Zornic rekenden in de havenstad af met Hercules. Het team uit Den Haag werd met 29-20 verslagen door HARO, dat met vier punten nog wel hekensluiter blijft.

Tafeltennis

De tafeltennissters van Scyedam blijven tobben in de eredivisie. De ploeg uit Schiedam leed zaterdag in eigen huis een forse nederlaag tegen Dozy Den Helder. Geen enkele partij werd gewonnen: 0-6. Scyedam staat onderaan met slechts vier punten uit acht wedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl