nieuws

Rotterdammer herstelt voorspoedig na bizar ongeluk West-Kruiskade

De bekende Rotterdamse Surinamer Fred Fitz-James is door het oog van de naald gekropen. Hij raakte bij een bizar ongeluk op de West-Kruiskade zwaargewond. Na een spoedoperatie gaat het inmiddels goed met de radiopresentator en ondernemer.
Het is zaterdagochtend 11.30 uur. Een auto duikt plotseling op voor een aankomende tram. Er volgt een botsing en de auto wordt gelanceerd richting een sigarenwinkel.
De bestuurder van de auto benadrukt in een reactie dat hij helemaal niet plotseling opdook voor de tram. Die ''bleef maar komen, remde niet en gaf geen signaal''.
De automobilist vermoedt dat de trambestuurster hem over het hoofd heeft gezien. ''Ik ben er niet voorgepiept'', vertelt hij. ''Ik was ook normaal gestopt voor die persoon om hem te laten oversteken.''

Getuige

Cher Schuurink staat in de winkel iets af te rekenen en ziet het allemaal gebeuren: ''Het eerste wat ik hoorde was het waarschuwingssignaal van de tram.''
''Op dat moment kijk ik naar buiten en zie ik een rode Toyota met op z'n motorkap gedrukt de persoon die net voor mij afgerekend had'', aldus de Rotterdamse een dag later.

Slagaderlijke bloeding

''De man werd achteruit de winkelruit ingedrukt. Er was veel paniek en er spoot een heleboel bloed uit zijn nek. Een man had een BHV-training gehad en kon het een en ander voor hem betekenen. Ook kwam er snel een vrouw die EHBO kon verlenen."
''Omdat er glas door zijn nek was gedrukt, konden ze niet heel veel voor hem doen om het bloeden te stoppen. Ze legden er een handdoek op, zonder dat ze echt druk konden uitoefenen.''

112

''Toen heb ik 112 gebeld. Binnen een minuut of 5 tot 10 was er ambulance aanwezig en die hebben hem verder geholpen'', besluit de geschrokken Rotterdamse.
Ze is opgelucht om te horen dat het inmiddels goed gaat met Fitz-James. Zijn zoon stuurde zondagochtend de redactie een foto uit het ziekenhuis.
'' Mijn vader is gisteren geopereerd en de operatie is goed verlopen. Zoals het er naar uit ziet zal er geen blijvende schade zijn en is hij met de schrik vrij gekomen'', aldus een opgeluchte Urbian Fitz-James.
Fred Fitz-James is een bekende verschijning in Rotterdam-West. De 68-jarige Rotterdammer kwam in 1972 naar Nederland als leerkracht en kon dankzij hard werken al zijn kinderen laten studeren. Hij is al jarenlang ondernemer aan de West-Kruiskade, presentator van Radio Stanvaste en organiseert diverse discussieavonden.