nieuws

Oud-douanier Gerrit G. opnieuw opgepakt

De voormalig douanier Gerrit G. is aangehouden. Zaterdag lekten geheime opnames uit, waaruit bleek dat G. gewoon doorging met zijn criminele praktijken.
De Rotterdammer staat samen met René F. uit Schiedam terecht in een groot drugsproces.Tegen G. werd afgelopen week zestien jaar cel geëist.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij van 2013 tot 2015 tal van containers met verdovende middelen doelbewust doorgelaten in de Rotterdamse haven.
Hij zat eerder vast, maar werd vrijgelaten uit voorarrest om voor zijn terminaal zieke echtgenote te zorgen. De vrouw is inmiddels overleden.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de voorwaarden van de schorsing van zijn voorlopige hechtenis geschonden.

Rob Zweekhorst

In de uitgelekte opnames is G. te horen in gesprek met een vertegenwoordiger van Zuid-Amerikaanse drugsleveranciers. Hij geeft onder meer tips om drugs ongezien door de douane te laten komen in de Rotterdamse haven.
Ook zegt hij terloops dat drugscrimineel Rene F. verantwoordelijk is voor de moord op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs.
Zweekhorst werd 1 januari 2014 neergeschoten toen hij zijn hond uitliet. Zijn dood bleek een vergissing. Het doelwit was eigenlijk een crimineel die in de buurt woonde.