nieuws

Onduidelijkheid door spoorwerkzaamheden: 'Dan ga ik maar weer naar huis'

Werkzaamheden op het spoor leiden maandagochtend tot onduidelijkheid bij reizigers. Treinreizigers die deze week van Rotterdam Centraal naar Dordrecht of Breda willen moeten rekening houding met vertraging.
Al vanaf zaterdag rijden er
tussen Rotterdam Centraal en Lombardijen. Spoorbeheerder ProRail is afgelopen weekend begonnen met de renovatie van onder meer de
Lang niet alle reizigers zijn goed op de hoogte. "Ik wist wel dat er werkzaamheden zouden zijn maar niet dat er zoveel treinen zouden uitvallen", zegt een reiziger. "Het wordt de tram", besluit hij.
Een andere reizigster is niet verbaasd over de vertraging, maar ze weet niets van de werkzaamheden in de Willemsspoortunnel. "Dan heb ik dat niet gelezen." Ze is not amused als ze erachter komt dat ze net de Sprinter heeft gemist. "Oh my god! Dan ga ik maar weer naar huis."

Rotterdam Blaak

Er stoppen tot dinsdag geen treinen in Rotterdam Blaak. Reizigers kunnen met metrolijn D of E naar Beurs en daarna via lijn A, B of C naar Blaak.

Dordrecht

Tussen Den Haag Centraal en Dordrecht rijden twee Sprinters per uur in plaats van vier. Ook tussen Den Haag HS en Dordrecht rijden twee Intercity's minder, daar rijden er nu vier per uur.
Tussen Den Haag HS en Dordrecht zijn de vertrektijden veranderd. De Intercity van Lelystad naar Vlissingen stopt extra in Zwijndrecht.

Breda

Ook de Intercity Direct rijdt niet tussen Rotterdam Centraal en Breda. NS adviseert met andere Intercity's te reizen en over te stappen in Dordrecht.
Volgens NS moeten reizigers rekening houden met een kwartier tot een half uur extra reistijd.

Komende nachten ook oponthoud

Treinreizigers die in de nacht van maandag op dinsdag tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht reizen moeten rekening houden met vertraging. Er rijden minder Sprinters. De NS zet bussen in.
Ook in de nacht van dinsdag op woensdag rijden er twee Sprinters niet. Reizigers die van Dordrecht naar Roosendaal of van Dordrecht naar Breda moeten, kunnen met de bus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl