nieuws

Geen Sint intocht basisschool Onze Wereld vanwege bonje ouders

Het is 5 december, maar op het schoolplein toch een dag als alle andere op basisschool Onze Wereld in Rotterdam-Alexander. De school houdt namelijk geen intocht van Sinterklaas dit jaar. Die is geschrapt vanwege onenigheid tussen twee groepen ouders.
Een moeder vindt het jammer dat haar kind niet verkleed naar school kan. "Onzin dat mijn dochter naar school moet zonder pietenpak, niet zwart geschminkt, alsof het een normale dag is. Dat vind ik heel jammer."

Roetveegpiet

Een ouder maakte bezwaar tegen de donkere kleur van Zwarte Piet. Daarop besloot de directie om roetveegpieten uit te nodigen.
Dat schoot weer bij andere ouders in het verkeerde keelgat. Een groep dreigde de intocht te verstoren.

'Wel beetje saai'

Ook al is er geen intocht op de school in de Cornelis Danckertsstraat, de kinderen vinden het nog steeds een leuk feest. "Ze houden geen intocht omdat het anders te druk wordt met alle auto's", zegt een meisje wijs.
Zij vindt het nog steeds een leuk feest, maar ook wel een beetje saai zo: "De pieten zijn nu binnen, dus ze komen nu geen handjes geven en pepernoten strooien."
Een andere passerende moeder heeft er gewoon zin in: "Het is een leuk feest! We gaan het vieren. Op deze manier", besluit de enthousiaste vrouw.