nieuws

Makkelie: 'Aanwezigheid WK voor clubteams is geweldig'

Scheidsrechter Danny Makkelie beleeft komende week een primeur. De arbiter uit Dordrecht is videoscheidsrechter tijdens het WK voor clubteams in Japan. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat er op een internationaal toernooi gebruik wordt gemaakt van een videoreferee.
''De aanwezigheid op het WK voor clubteams is natuurlijk geweldig. Daar had ik niet geweest als ik geen uitnodiging als videoscheidsrechter had gekregen, want daar fluiten allemaal elite scheidsrechters die in aanmerking komen voor het WK in 2018'', vertelt de 33-jarige arbiter.
Makkelie was in zijn carrière al tien keer eerder videoscheidsrechter bij een wedstrijd in Nederland en is trots dat hij nu zijn kennis mag delen op het internationale podium. ''Fluiten blijft het mooist, maar dit is ook mooi natuurlijk. Het is ook mooi dat de FIFA gebruik wil maken van onze kennis en ervaringen'', aldus Makkelie.
Het WK voor clubteams wordt van 8 tot en met 18 december in Japan gehouden.
Bekijk hierboven het hele interview met scheidsrechter Danny Makkelie over zijn uitnodiging als videoscheidsrechter bij het WK voor clubteams.