nieuws

Mossou: 'Wordt moeilijk voor Feyenoord om te scoren tegen Fener'

Sjoerd Mossou bezocht namens het Algemeen Dagblad dit weekend de derby tussen Fenerbahce en Besiktas (0-0). Hij is pessimistisch over de kansen van Feyenoord tegen Fenerbahce komende donderdag.
"Advocaat begon moeizaam maar is inmiddels 8 duels op rij ongeslagen," vertelt Mossou in het Radio Rijnmond-programma Middag aan de Maas. "Ook tegen Besiktas, een goede Champions League ploeg, verloren ze niet. Feyenoord heeft natuurlijk ook een goed elftal. Maar met de wijze waarop zij spelen wordt het moeilijk om te scoren tegen Fenerbahce, laat staan twee keer. Ik denk eerlijk gezegd dat het heel moeilijk wordt, maar het kan natuurlijk wel."
Volgens de columnist is Fenerbahce dan ook de favoriet donderdagavond. De Turken kunnen zelfs een nederlaag met één doelpunt verschil incasseren om door te gaan in de poule. En op basis van de derby tegen Besiktas, komt dat wel goed. "Ja, die zijn wel klaar voor donderdag. Het is wel een goed elftal, geworden zou ik bijna zeggen. Sterk en stug, ze voetballen georganiseerd, onder leiding van Advocaat, Been en Pot."
De Rotterdamse enclave komt donderdag terug in De Kuip, inclusief Robin van Persie, die steeds beter gaat spelen en steeds meer waardering krijgt. "Ze hebben allemaal iets met Feyenoord. De Rotterdamse humor komt continue terug. Maar ze willen allemaal winnen van Feyenoord. Ik ben benieuwd hoe Van Persie wordt ontvangen in De Kuip. In Manchester kreeg hij laatst een staande ovatie, daar straalde het respect vanaf."