nieuws

Buurt onthutst over tweede overval op bejaarde man (85)

"Op deze manier wordt hij zijn huis uitgejaagd."
"Op deze manier wordt hij zijn huis uitgejaagd."
Ongeloof in het Het Oude Westen in Rotterdam. Daar werd zondagavond een hoog hoogbejaarde man voor de tweede keer in een paar maanden tijd overvallen.
"Twee mannen duwden zijndeur open", vertelt Mirjam Boers van de Politie Eenheid Rotterdam. "Het slachtoffer is daarna op zijn hoofd gevallen." De man (85) liep een behoorlijke hoofdwond op.
"Het is zo knap dat hij nog zelfstandig woont", zegt een buurvrouw. "Maar op deze manier wordt hij zijn huis uitgejaagd."
Een andere bewoner van de Gouvernestraat vult haar aan. "Als je ziet hoe hij is toegetakeld, is dat diep triest. Er zijn gewoon geen woorden voor."

Duizend euro

Tijdens de eerste overval in juli hebben de overvallers een bedrag van duizend euro bij de oude man gestolen. De buit was dit keer aanzienlijk lager. Naast een geldbedrag is ook een mobieltje meegenomen.
Het slachtoffer bezoekt regelmatig verzorgingshuis De Leeuwenhoek van Humanitas aan de West-Kruiskade. Daar proberen ze de man al een tijdje te overtuigen om te verhuizen naar het verzorgingshuis.
"We zijn erg geschrokken", vertelt medewerker Iris van Yperen. "We hopen van harte dat hij nu besluit om bij ons in te trekken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl