nieuws

Sinterklaasfeest voor wie krap bij kas zit

Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Op veel plekken in de regio wordt vandaag Sinterklaas gevierd. En dan denk je natuurlijk aan... cadeautjes. Maar niet iedereen heeft geld voor grote cadeaus.
Daarom organiseerde de Rotterdamse spirituele stichting Isaak & de Schittering een speciaal Sinterklaasfeest. Normaal kunnen mensen met een kleine beurs hier terecht voor voedsel en kleding. Maandagmiddag dus ook voor cadeautjes en snoepgoed.
"Het is best moeilijk om te zien dat mensen soms nog geen 50 cent neer kunnen leggen voor de Voedselbank. Dat is best pijnlijk", vertelt voorzitter van de stichting Tresi Barros. "Het voelt goed om alle kinderen nu blij en met een cadeautje naar huis te kunnen sturen."
En de aanwezige ouders waren er bijzonder blij mee. “Geweldig, dat er gedacht wordt aan mensen die minder te besteden hebben. Het valt niet altijd mee om te zien dat andere gezinnen wel geld hebben voor veel en dure cadeaus.”
Isaak & de Schittering vierde het Sinterklaasfeest op twee locaties. In Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid werden in totaal zo’n 200 kinderen in het zonnetje gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl