nieuws

Vakantiehuisjes in de as op Kruininger Gors

Op vakantiepark Kruininger Gors aan het Brielse Meer in Oostvoorne zijn maandagavond vier vakantiehuisjes in vlammen opgegaan. Niemand is gewond geraakt. De heftige branden zijn waarschijnlijk aangestoken..
De brandweer werd kort voor 22.00 uur gebeld over de vlammenzee. Ooggetuigen hadden het over meerdere brandhaarden. Het vuur was een tijdje uitslaand en er kwam flink wat rook vrij.

Gasflessen

De branden waren rond 23.00 uur onder controle. Vier huisjes op de Gorslaan en Hovendaal zijn volledig uitgebrand of ingestort. De brandweer is nog tot midden in de nacht bezig geweest met nablussen.
Vakantiepark Kruininger Gors is in de wintermaanden gesloten. Er was daarom niemand op het park aanwezig.
Brandweerlieden hebben meerdere gasflessen veilig gesteld. Die liggen in veel huisjes zodat mensen er in de zomer mee kunnen koken.

Brandstichting

De politie en de brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de branden. De hulpdiensten houden er ernstig rekening mee dat het vuur is aangestoken.
"Er stonden drie huisjes naast elkaar in brand en nog één los huisje verderop. Dat is uitermate verdacht", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Burgemeester

Later op de avond kwam ook burgemeester Peter de Jong naar de Kruininger Gors. Ook hij zegt dat er vrijwel zeker sprake is van brandstichting.
Een aantal eigenaren van vakantiehuisjes was dinsdagochtend naar Kruininger Gors gekomen. Velen waren bang dat hun eigen huisje in de as was gelegd. "Vorig jaar hadden we veel inbraken, nu brand. Het is echt verschrikkelijk", zegt een van de eigenaren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl