nieuws

Nederlands grootste taxicentrales lanceren gezamenlijk appAcab

appAcab
appAcab
De vier grootste taxicentrales van Nederland hebben de handen ineengeslagen en lanceren samen een nieuwe taxi app: appAcab. Met deze app spelen de centrales in op de groeiende behoefte van hun klanten naar een snelle, makkelijke en inzichtelijke manier om een taxi te bestellen, overal waar ze zijn. De app werkt in Rotterdam (RTC), Utrecht (UTC), Amsterdam (TCA) en Den Haag (HTMC). Na de lancering zal deze snel worden uitgerold naar andere steden.

Eigen initiatief van de centrales gaat live in de Randstad

Het bestellen van een taxi met een app is al lange tijd mogelijk bij de centrales, maar met de nieuwe app wordt ook de reiziger bediend die andere steden in Nederland bezoekt. Deze kan voortaan met één app makkelijk in hun eigen stad en in andere steden een taxi bestellen. appAcab is gebouwd op de stevige basis van bestaande en beproefde taxibedrijven, zodat de klant weet wat hij kan verwachten.

Interesse uit andere steden

Er is al behoorlijk wat interesse uit andere steden. Daarom wordt verwacht dat appAcab snel een nog bredere dekking zal hebben. "Dit is een initiatief dat uit de centrales zelf komt, met het idee om o.a. bestaande klanten en elkaars klanten beter te kunnen bedienen. De vier grootste taxicentrales kiezen bewust voor deze samenwerking om hun klanten up-to-date en digitaal met deze service van dienst te kunnen zijn. Daarom voelt dit als een goed concept om ons bij aan te sluiten" aldus een woordvoerder van een taxicentrale die zich in de volgende fase zal aansluiten.

Een eerlijke service

Passagiers kunnen erop rekenen dat de rit wordt uitgevoerd door een gerenommeerd taxibedrijf. De klant kan er daardoor zeker van zijn dat de chauffeur de juiste opleiding,
vergunningen en verzekeringen heeft. De initiatief nemende taxicentrales zijn coöperaties waarbij de chauffeurs mede-eigenaar zijn van de centrale. Er is dus sprake van een solide en eerlijke dienst waarbij het gemak van technologie wordt gecombineerd met een eerlijke betaling en behandeling van de uitvoerende chauffeurs.
****** Ingezonden mededeling ******

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl